Afbeelding
Foto: Ingezonden

Op bezoek voor Dierendag bij 't Regter Eind'

Redacteur: Nina Sneijers

Fotograaf: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Beek en Donk - Het is net etenstijd geweest als de MooiLaarbeekTeenz het pad naar dierenpark ''t Regter Eind' betreden. De geiten genieten van vers hooi. Eekhoorns knabbelen aan hun kastanjes. Afgelopen dinsdag was het dierendag, daarom komen we langs. Cor Bouwdewijns, medebeheerder van het dierenpark stelt de Teenz voor aan de geit. Hij komt meteen aandraven en knuffelt met Cor.

Bezoek                                                                                                                                                                                
Op Dierendag wordt Dierenpark ''t Regter End' nog meer bezocht dan elders. Veel basisscholen komen langs op vier oktober. Ze krijgen dan uitleg over de dieren. Bijvoorbeeld wat geiten eten. Ook leren ze wat je de dieren niet moet geven. Kinderen mogen dan ook even knuffelen met de geiten, de kippen en de cavia's. Basisscholen zijn niet de enige bezoekers van het parkje. Veel ouderen komen naar het park toe. Ook voor Teenz is er plek! Soms lopen er Teenz stage bij het dierenparkje. Zij voeren en verzorgen de dieren dan en moeten soms poep scheppen. Dit vieze werkje is het wel waard, want je mag gezellig een paar uur met de dieren doorbrengen.

Gezellige beestenboel                                                                                                                                                        
In het Dierenpark zijn veel verschillende dieren en ze zijn allemaal tam. Er zijn veel verschillende soorten kippen. De kippen zitten in hokken, die vernieuwd zijn. In die hokken zitten ook cavia's. Naast cavia's en kippen zitten er kalkoenen. Er zijn eekhoorntjes, die tam zijn, je zou ze kunnen voeren. Natuurlijk zijn er aaibare geitjes.. Er loopt zelfs een koe op het park. En een paar alpaca's, die spugen niet. Dat doen alleen lama's. In de wei naast de geitenwei lopen wallaby's, een soort kangoeroes. Die kunnen alleen van een afstand bekeken worden. Anders raken ze in de stress. Het is een gezellige beestenboel dus!                        

Troep                                                                                                                                                                        
Helaas gaat het soms wat minder goed in het park. Niet heel lang geleden is er een geit ziek geworden. Iemand had afval gedumpt in de bakken die bedoeld zijn om de beesten oude groenten te voeren. Het duurde een week voordat de geit beter was. Om over de kosten nog maar te zwijgen. Van kraaien hebben de dieren ook last. Ze eten de eieren en jonkies van eenden. Dat is niet de enige overlast die de kraaien bezorgen. Veel mensen doen hun huisafval in prullenbakken die naast het park staan. Kraaien halen dat afval weer uit de bakken. Zij nemen het mee het park in en gooien het daar neer. Dieren eten dat en het is niet goed voor ze. Daarom heeft Cor kleppen op de vuilnisbakken geïnstalleerd. Gelukkig is het dierenpark vooral een gezellige plek om van dieren te genieten. Als mensen goed zijn voor dieren, is het elke dag dierendag.


Afbeelding