Dorpsplatform houdt thema-avond: 'Wonen in Aarle-Rixtel'

Aarle-Rixtel – Dorpsplatform Aarle-Rixtel houdt op maandag 17 oktober een openbare bijeenkomst met als thema 'Wonen in Aarle-Rixtel'. Op deze avond wordt onder andere de woonvisie 2017-2021 en de Locatiestudie Aarle-Rixtel besproken. Vooral voor jongeren en woningzoekenden een enorm interessante avond!

Bereikbaarheid
Na de opening van de bijeenkomst staat de 'bereikbaarheid zuidoost Brabant' op de agenda. Er wordt gepraat over de ontwikkelingen van het wegennet in en rondom Laarbeek/Aarle-Rixtel. Het gaat dan over de N279 Veghel-Asten, N615 Gemert-Eindhoven en de Beekse Brug. Wethouder Frans van Zeeland is aanwezig om de consequenties voor Aarle-Rixtel te bespreken.

Woonvisie
Na de bereikbaarheid staat de woonvisie 2017-2012 op het programma. De demografische ontwikkelingen, woningbehoefte, welk type woningen en hoeveel, etc.. van Aarle-Rixtel wordt besproken. Ook hier geeft wethouder Van Zeeland toelichting op.

Locatiestudie
Vervolgens is de Locatiestudie Aarle-Rixtel aan de beurt. Waar kan er gebouwd worden in Aarle-Rixtel? Hoeveel woningen? Op welke termijn? Allemaal vragen die op deze avond ter sprake komen. Wethouder Greet Buter is aanwezig om dit te bespreken.

WoCom
Ook de WoCom is op deze avond aanwezig. Hoe komen jongeren van Aarle-Rixtel aan een (huur)woning? Hoe werkt Wooniesie en zijn er voorrangsmogelijkheden? Waar gaat WoCom bouwen? Allemaal vragen die spelen in de samenleving en waar deze avond het antwoord op komt.

Het Klavier
De avond wordt afgesloten met Bergwaarts, ontwikkelaar van Het Klavier. Hier wordt nog een woonblok met 22 woningen gebouwd. Directeur Tom Alders zal alle vragen hierover op deze avond beantwoorden.

Interesse?
Wil je deze interessante avond bijwonen? De bijeenkomst is gratis toegankelijk. Iedereen is op maandag 17 oktober om 19.30 uur welkom in De Dreef in Aarle-Rixtel.