Gelijkspel voor RKSV Boerdonk in De Rips

Boerdonk - Fiducia, een lastige en stugge tegenstander waar Boerdonk het de laatste jaren erg moeilijk tegen heeft. En ook zondag was het niet anders.

Boerdonk begon te slap aan de wedstrijd en gaf achterin te veel ruimte weg. Trainer Jan Noten had ze nog zo gewaarschuwd: "Dit is een hele andere tegenstander dan ELI vorige week. Nu moeten we meer het spel maken en niet alleen verdedigen." Na de te gemakkelijk weggeven 1-0 was nog niet iedereen bij de les, zodat het na 25 minuten spelen al 2-0 was voor Fiducia. De spelers van Boerdonk keken elkaar eens aan en gingen de rug rechten. Er ontstond een spannende en leuke voetbalwedstrijd tussen 2 ploegen die prima aan elkaar gewaagd waren. De eerste waarschuwing gaf Daan Dortmans, die bijna scoorde na een solo. Boerdonk kreeg enkele vrije trappen die rakelings over vlogen. Uit zo'n vrije trap van Sietze Penninx, kon Tim van Alphen bij de tweede paal de bal inkoppen: 2-1.

In de tweede helft was het Boerdonk dat Fiducia flink met de rug tegen de muur wist te zetten en kansen kreeg op de gelijkmaker. Axel Overdijk had een prima schot, maar deze werd knap door de keeper gepareerd. Even later had hij een kopbal op de lat. Joey vd Vossenberg was er erg dicht bij, maar schoot te gehaast over. Tim van Alphen kreeg ook zijn mogelijkheden, maar het was uiteindelijk verdediger William Verhoeven, die uit een corner de 2-2 binnen schoot, de verdiende gelijkmaker. Nu ging Fiducia ook weer meer aanvallen, Het was Aanvoerder Geert Biemans die een bal van de doellijn moest halen, anders hadden ze zomaar weer achter gestaan.

Maar de 2-3 had Joey vd Vossenberg kunnen maken in de laatste minuut. Hij kon de bal binnen koppen, maar een prachtige redding van de Fiducia keeper voorkwam dat Boerdonk met 3 punten naar huis ging. Het was knap dat Boerdonk terug wist te komen na een 2-0 achterstand, maar dat helemaal niet gehoeven als je van het begin aan scherp bent. Er had meer ingezeten, maar met de 2-2 waren de meeste mensen het wel mee eens, misschien de trainers niet.