Oranje boven, Oranje boven...en de rest ook!

Wat kan het toch vlug verkeren hè, de stemming rondom ons nationale team!

Nog niet zo lang geleden kotsten we iedereen en allemaal nog uit, van de eerste man bij de KNVB, tot aan de spelers en zelfs hun teampsycholoog toe. Mensen stapten op, ten faveure van zichzelf en lieten die arme Blind verder alleen aanmodderen. Sorry voor deze woordkeuze, maar zo dacht er iedereen toch over?

En zie nu! Na een grote overwinning (4-1 is toch niet niks) en een maar liefst kleinste nederlaag van 1-0 tegen de 'Haantjes', zijn de rollen omgedraaid. We geloven weer in ons nationale team; tenminste, we zijn weer wat positiever gestemd, we zagen de inzet en toch ook weer de onmacht van het toch sterk strijdende oranjeteam.

De Fransen geloofden het wel en toch scheelde het niet veel, of de speler met de minste speelminuten in de competitie, scoorde bijna zomaar de gelijkmaker in de allerlaatste minuten. Toch vreemd dat zo iemand er bij zit, net zoals de Jong, die nog geen volle wedstrijd in de eredivisie gespeeld heeft. Bijna een gouden wissel...

Wie het wél echt beter doen dan onze Oranje-internationals, zijn onze Laarbeekse voetbalverenigingen!

De op zondagmiddag, in het geel-blauwe en de blauw-, rood- en groenwitte gestoken voetballers zijn immers sterk bezig. Allen draaien lekker óf bovenin of net in de subtop mee en laten hun supporters zeker niet in de steek. Waren het pas nog de trainers, die al na één wedstrijd hun kijk op de competitie gaven, nu laten de spelers hun benen spreken en doen zij, zoals gezegd, volop mee om de prijsjes.

Zowel Sparta als Eli doen vooralsnog mee in de echte top. Staat Eli mooi op een tweede plaats met 15 punten, met maar 3 punten minder dan Brandevoort, zo staat Sparta gedeelde eerste, samen met Bladella met 12 punten uit 6 wedstrijden.

Mariahout is op het moment een echte subtopper en heeft 7 punten uit 4 wedstrijden. Overigens moeten ze nog een wedstrijd inhalen, na een staking i.v.m. een zware blessure van een speler van WEC. Hierbij is de stand 2-1 in het voordeel van Mariahout en bij winst stijgen ze naar een vijfde plaats met 10 punten uit 5 wedstrijden, met de kanttekening dat BMC uit Berlicum 15 punten heeft uit 6 wedstrijden en hier koploper is.

Dan is er nog ASV, die op een gedeelde 3e plaats staat met Mulo, met beiden 13 punten uit 6 wedstrijden. Helaas laat hier Unitas'59 zien, dat zij terecht op 1 staan met maar liefst 6 winstpartijen.

Overall dus, worden in alle kernen goede zaken gedaan en stijgt men volop mee om de bovenste plaatsen. En dat is wel eens anders geweest. Laten we als supporter daar van genieten en dan kijken we later nog wel eens of de 'trainers' gelijk hebben gehad. In ieder geval is het op het moment overal 'Hosanna' en dus niet alleen Oranje boven!

Rudy van den Enden