Afbeelding
Foto: Ingezonden

Stichting BijOns zoekt nieuw bloed

Redacteur: Dieuwke Kommerij

Aarle-Rixtel – Stichting BijOns is een kleinschalig zorginitiatief voor kinderen en (jong) volwassenen met een verstandelijke beperking. Om invulling te geven aan de nieuwe activiteiten op de woensdagmiddag en op de zaterdag in Aarle-Rixtel zijn ze op zoek naar betrokken mensen. Ook wordt er naarstig gezocht naar nieuwe bestuursleden.

"Hoe gaat dit later?"
Pieter van Cleef is vader van Charlotte (14), een meisje met een verstandelijke beperking. Overdag gaat Charlotte naar de Antoon van Dijkschool, een school voor speciaal onderwijs in Helmond. Pieter vertelt: "Charlotte is nu veertien, maar uiteraard vragen wij ons als ouders steeds vaker af: 'Hoe gaat dit later?' Je wilt graag dat je kind opgroeit in een omgeving waar het gezien wordt en kan opgroeien met de kinderen die ze al kent. Dus, naast dat we willen zorgen voor dagbesteding op de woensdagmiddag en de zaterdag, willen we op termijn een woonvoorziening in Aarle-Rixtel realiseren. Daar hebben we hulp bij nodig!"

"Gewoon is goed genoeg"
Toon Christiaens, aspirant bestuurslid van de stichting, vult aan: "Ik ben niet als ouder betrokken geraakt met deze stichting, maar ben er via via bijgekomen. Ik ben bekend met de zorg en vind dat die zorg tegenwoordig geld gedreven is. Ik begrijp goed dat ouders in deze tijd op zoek gaan naar de menselijke maat, naar mensen die vanuit passie willen werken met deze doelgroep. En dat hoeven echt niet per definitie alleen beroepskrachten te zijn. We zoeken betrokken en bevlogen mensen. Bovendien: gewoon is goed genoeg!"

"We willen vooruit"
De stichting heeft inmiddels een ruimte gevonden in de brede school aan de Schoolstraat in Aarle-Rixtel. Zij zijn daar met open armen ontvangen door Fides Kinderopvang. Pieter vertelt: "Daar willen we dus starten met aantrekkelijke activiteiten op de woensdagmiddag en op de zaterdag. We kijken hoe we dit op willen starten en hoe we dit precies gaan invullen. Naast activiteitenbegeleiders zoeken we mensen die willen zorgen voor de tuin, ook als de groep er niet is. Misschien zijn er genoeg handige mensen in de buurt die een bijdrage willen leveren. We zijn ook echt op zoek naar verbindingen met anderen. Daarnaast, om te werken aan ons toekomstplan, een eigen woonvoorziening, zoeken we dus nieuwe bestuursleden. Met zijn vieren lukt dit niet. Dus mensen die affiniteit hebben met een dergelijk traject, zouden ons geweldig kunnen helpen!"

Bel of mail
Ben je nieuwsgierig geworden? Wil je meer weten? Wil je bespreken wat jij kunt betekenen? Kijk dan op: www.stichtingbijons.nl. Mailen kan naar info@stichtingbijons.nl en bellen naar Pieter van Cleef: 06- 30990492.


Afbeelding
Afbeelding