Badminton is een écht leuke sport: voor jong en voor oud, zo bleek ook weer tijdens de clinic op de basisschool in Mariahout
Badminton is een écht leuke sport: voor jong en voor oud, zo bleek ook weer tijdens de clinic op de basisschool in Mariahout Foto:

Activiteiten bij Badminton Club Lieshout

Lieshout - Opnieuw heeft Badminton Club Lieshout een clinic gehouden op een basisschool: deze keer was het de beurt aan de Bernadetteschool in Mariahout. Ook heeft een afvaardiging van de vereniging deelgenomen aan de pouleactiviteit van buurtvereniging de Beekse Akkers, waardoor de badmintonners ook eens 'anders' actief waren.

Clinic
Tijdens de gymles konden alle leerlingengroepen van de Bernadetteschool kennismaken met de badmintonsport. Groep 3 tot en met 8 kwamen zo om de beurt, aan de beurt om kennis te maken. Tijdens die kennismaking verzorgden de vrijwilligers van Badminton Club Lieshout een leuke les, variërend van een korte introductie, tot het 'zo hard mogelijk slaan' en van een potje 'hooghouden' tot een écht partijtje. Uiteraard had de vereniging voor alle deelnemers rackets geregeld waardoor alle deelnemende kinderen konden spelen. Aan de reacties te zien en te horen, was dat erg succesvol: veel kinderen zagen immers na enkele rake slagen in zichzelf al direct een nieuwe 'Olympische kampioen'. Met veel dank aan organisator Ria Donkers en trainer Frans van Waardenburg en begeleiders Kees van Kollenburg, Rudi van Maaren en Wouter van Vijfeijken is de hele clinic erg succesvol verlopen.

Gezondheidsrace
Na de 'eigen' pouleactiviteit mochten de badmintonners van Badminton Club Lieshout nu op bezoek bij de pouleactiviteit van Buurtvereniging De Beekse Akkers. Hiervoor had de buurtvereniging enkele gidsen van het IVN ingehuurd, om de deelnemers rond te leiden in 'de groene long': het gebied tussen Beek en Donk in. Na een korte introductie gingen de badmintonners met hun gids mee om meer te leren over de biodiversiteit die in dat gebied voor komt. Ook werd aandacht besteed aan allerlei bomen, planten, vaarten en fauna, om hiermee de biodiversiteit beter inzichtelijk te maken. De wandeling werd verder ondersteund door een aantal quizvragen die gedurende de wandeling één voor één aan de orde kwamen. Na afloop werd de wandeling afgesloten met een gezellig samenzijn en werd de organisatie bedankt. Ook de badmintonners, die met achten waren komen opdagen, hadden een leerzame én gezellige middag gehad.

Programma competitie
In verband met de herfstvakantie is er geen competitieprogramma.

De mini’s luisteren aandachtig naar Sanne