Moeizame overwinning voor RKSV Boerdonk

Boerdonk - Irene uit Gemonde is de hekkensluiter in de 5e klasse F met slechts 1 punt, het kwam naar Boerdonk voor hun eerste drie punten. Nu heeft Boerdonk een heel jong elftal, maar er is altijd nog baas boven baas. Irene had namelijk nog enkele spelers in de selectie van slechts 15 jaar. Wat dat betreft zit het wel goed wat de toekomst betreft in Gemonde.

Boerdonk speelt in het algemeen tegen betere tegenstanders hun betere wedstrijden. Tegen Irene werd er voetballend meer verwacht van Boerdonk 1, maar dat wilde in het begin nog niet lukken. De beste kansen waren voor Irene. Boerdonk kon er wel wat kansjes tegenover zetten maar het liep nog niet zoals trainer Jan Noten zou willen, te afwachtend en te weinig beweging. Het waren twee ploegen die goed aan elkaar gewaagd waren.

In de tweede helft brandde de wedstrijd pas echt goed los, een diepe bal die door de keeper van Irene verkeerd werd ingeschat. Hij kwam te ver uit zijn goal. Mede door de druk van Tim van Alphen die hierdoor zomaar in balbezit kwam, nog enkele spelers omspeelde en zo de 1-0 binnen tikte. De voorsprong hield niet lang stand. Boerdonkse verdedigers wisten de situatie niet helemaal in te schatten en binnen 2 minuten was de stand alweer gelijk getrokken: 1-1. Nu gingen de twee ploegen vol voor de drie punten, en Irene had dit ook zomaar kunnen zijn, ware het niet dat Mark Opheij een hele goede wedstrijd keepte. Hij hield samen met de rest van de verdediging, behalve die ene tegentreffer, alles tegen.

Boerdonk kreeg nog aardig wat kansen, maar het was het gehaaide van Joey van de Vossenberg dat Boerdonk de 3 punten bracht. Een zware overtreding op Erik van de Bosch, waar de scheidsrechter voor floot, Joey nam de vrije trap meteen, zodat iedereen verrast was, behalve Daan Dortmans, die hierdoor de 2-1 aantekende. Hierna was er pas tijd voor de blessurebehandeling voor Erik van de Bosch. Boerdonk heeft nu 10 punten na 7 wedstrijden. Nu 2 weken rust en dan naar Elsendorp.