Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (Aarle-Rixtel)

Weer terug in Aale!

Na een heerlijk weekje in Griekenland ben ik toch weer blij om in ons groene Laarbeek te zijn. Als ik zo op vakantie ben, houd ik me eigenlijk niet met natuurfotografie bezig, maar soms kan ik het toch niet laten.

Ik was met Kitty op de top van de hoogste berg van Corfu waar we tussen, en in, de wolken zaten. We wilden net met ons huurautootje naar beneden rijden toen ik langs de weg twee rode patrijzen zag scharrelen. Deze schuwe soort die bij ons niet voorkomt heb ik in Frankrijk diverse malen proberen te fotograferen, maar ik kon nooit dichtbij komen. Nu lukte het me door uit de auto te sluipen om er eentje te verrassen en op de steile helling op de foto te zetten.

Weer terug in Nederland viel het me op dat de herfst toe heeft geslagen en de bomen al flink aan het verkleuren zijn. Het wordt weer tijd om paddenstoelen, die dus nu als paddenstoelen uit de grond schieten, te gaan fotograferen. Je kan er ook van genieten door deze donderdagavond naar de IVN te gaan waar een prachtige lezing over paddenstoelen wordt gegeven. Zelf heb ik deze avond een presentatie voor de dames van KVL in Lieshout. Dat wordt vast gezellig! En dan ga ik komend weekend weer genieten van onze eigen Mooie Laarbeekse natuur!

Afbeelding