Vlnr. Matty, Ingrid, Berdien en John Geven
Vlnr. Matty, Ingrid, Berdien en John Geven Foto: Ingezonden

Marbella 4Days Walking

Al wandelend hebben wij (Mattie, Berdien, Ingrid en John Geven), van 13 t/m 16 oktober, genoten van Marbella en omgeving. Na wat flinke trainingen vooraf hebben wij met vieren zonder problemen de afstand van 4 dagen 30 km uitgelopen. Men kan nl. kiezen uit wandelroutes van 20 of 30 km.

De mooie routes en pittige beklimmingen gingen afwisselend over de boulevard naar de jachthaven van Puerto Banus, door de villawijken, door de natuur met schitterende vergezichten (zoals het prachtige stuwmeer van Istan), door het historische centrum en over het strand. Er waren dit jaar ong. 1900 deelnemers waarvan 75-80 % Nederlanders zijn. De organisatie is in handen van Nederlanders die in Spanje wonen. Zij hebben het dit jaar voor de 6e keer georganiseerd en zijn in 2011 gestart met 650 deelnemers. Het evenement wordt dus elk jaar groter. Elke dag werden we na aankomst op de Terrazas del Puerto Deportivo ontvangen met een gezellig feestje met dweilorkest. De sfeer was super. De laatste dag werden we zelfs feestelijk binnengehaald over de Via Gladiolo. We danken alle vrijwilligers en tevens Crowe Horwath Foederer accountants & consultants voor de sponsoring van onze shirts.

De combinatie van het heerlijke weer, het gezellige historische centrum, de vele leuke restaurantjes en pleintjes waar we 's avonds lekker buiten zaten en het zwembad bij het hotel zorgden dat deze 1e vierdaagse voor ons vieren als een feestje en vakantie voelde, die naar meer smaakt en voor herhaling vatbaar is! Dus wat ons betreft een aanrader voor alle wandelliefhebbers.

El año que viene???

Sportieve groetjes van Matty en Berdien Geven