Afbeelding
Foto: Liesbeth van Boxtel

100e SkateSwing in Halloweensferen groot succes!

Redacteur: Rudy van den Enden
Fotograaf: Liesbeth van Boxtel

Beek en Donk - Na twee jaar geleden het 10-jarig jubileum van de SkateSwing te hebben gevierd, was het afgelopen weekend de beurt aan de enige echte 100e keer, dat de zogeheten rollerdisco werd gehouden. Deze keer helemaal in een 'eng griezelig' pakje gestoken, omdat het 'Halloween-time' was. En de jeugd genoot er zichtbaar van!

Skateswing
R.C. De Oude Molen is een gezonde, succesvolle rolschaatsvereniging die zich bezighoudt met kunst- en showrijden én skaten. Op 23 oktober 2004 introduceerde zij voor de eerste keer een SkateSwing in de bekende rollerhal te Beek en Donk, die dan wordt omgetoverd tot een heus disco-paradijs. "De grondleggers hiervan zijn Marcel Wijgergangs en Marcel van de Laar, die ook nog immer hiervoor zeer actief zijn", vertelt Marion van Lieshout enthousiast. "Zij organiseerden dit in de eerste plaats voor volwassenen, maar langzamerhand daalde de gemiddelde leeftijd naar ongeveer 12/13 jaar en nu is dit de leeftijd waarvoor we 8 keer per jaar uit ons dak gaan en ons niks te veel is. We willen de kinderen gewoon een plezierige avond geven en met een twaalftal vrijwilligers zorgen we ook daarvoor", vertelt ze vol trots. "Er hebben al minstens 10.000 kinderen de weg naar de SkateSwing weten te vinden, wat toch minimaal gemiddeld 100 kinderen per keer is", rekent Marion snel uit!

'Een avondje chillen'
"We zorgen voor het licht, het geluid (discotheek), versieren de zaal en zetten de baan uit. Het is een perfecte en betaalbare gelegenheid voor een avondje chillen of om een geslaagd kinder-of jeugdfeest te organiseren. Zo kun je bijvoorbeeld voor nog geen 6 hele euro's, een SkateSwingkaart kopen, waarmee je een drankje, een ijsje, een snack en chips kunt krijgen en waarvoor je ook meteen op deze avond mag 'skaten', skeeleren of rolschaatsen", geeft Marion op een heel enthousiaste toon aan. Marion is verantwoordelijk voor de pr van de Rollerclub en heeft zich erg sterk gemaakt voor deze mijlpaal van 100 keer SkateSwing. Verschillende 'media' gaven deze avond acte de préséance. Zo waren er afgevaardigden van ViERBINDEN en Radio Kontakt' aanwezig, als ook de burgemeester en zijn vrouw, die dit gebeuren van dichtbij wilden aanschouwen. De talrijke vrijwilligers werden in het zonnetje gezet voor de geweldige Halloween-aankleding van de rollerhal en dito organisatie.

Organisatie
"Ik ben sinds een jaar of 3, 4 verantwoordelijk voor de organisatie van de evenementen, het contact met de kranten, de zomer- en Kerstshow en noem maar op. Ik vind het dan ook geweldig dat er al een rij voor de deur staat te wachten, staat te popelen om binnen te mogen en klaar is om 'rondjes te maken' in de fantastisch versierde rollerhal. Het is ook mooi om te zien dat er nog steeds veel vrijwilligers zijn, die geen kinderen meer hebben in de club, maar zich nog wel steeds inzetten voor onze vereniging, op welke manier dan ook." Terwijl Marion heel gepassioneerd over 'haar' club vertelt, houdt ze in de gaten of het wel allemaal in goede banen blijft lopen. Maar zowel de schminkhoek, de koffiecorner, de discotheek, de zithoek als de oudertribune zien er georganiseerd uit en iedereen heeft het naar zijn zin: De ouders, opa's en oma's kijkend lángs de baan en de kinderen zie je óp de baan 'skaten' of ín de kantine een gratis glaasje Heksendrank drinken.

Gezien het verloop van de avond, de entourage in de hal, daarbuiten en de beleving en betrokkenheid van de kinderen, mag de pr-afdeling met recht zeggen 'heel trots te zijn op zo'n gedreven vrijwilligerskorps'!

Kijk voor alle foto's op www.mooilaarbeek.nl.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding