Jubileumkamp van de Pioniertjes in De Mortel
Jubileumkamp van de Pioniertjes in De Mortel Foto: Ingezonden

Jubileumkamp Ponyclub de Pioniertjes

Mariahout - Op 11 oktober 2016 was het 40 jaar geleden dat Ponyclub de Pioniertjes uit Mariahout is opgericht. Veel kinderen in en om Mariahout tussen de 6 en 18 jaar zijn lid geweest van deze club. Nu zijn er 16 amazones met hun pony actief.

Ter gelegenheid van dit jubileum zijn 15 dames met hun pony en begeleiders twee dagen op kamp geweest naar Manege het Zwarte Water in de Mortel. Donderdag 27 oktober werden ze om 9.00 uur verwelkomd door de kampcommissie. Eerst voor de pony's een plekje zoeken in een stal, alle spullen in de zadelkamer opbergen en dan pas voor jezelf een slaapplek zoeken. Veel leuke activiteiten vonden plaats, met en zonder pony. Donderdagavond was er een reflectortocht, heel spannend voor Halloween! Vrijdagochtend startten ze met een workshop armbandjes maken van haren van hun eigen pony, geweldig! Natuurlijk was er ook een gezellige buitenrit door de bossen, met onderweg een heerlijke luxe picknick.

Als afsluiting gingen ze met alle amazones en hun ouders naar pannenkoekenhuis Pluk voor een pannenkoek met een drankje. Hierbij waren ook genodigden die altijd voor de club klaarstaan.

Mocht je na het lezen van dit artikel graag een kijkje willen nemen bij de ponyclub, kom dan op donderdagavond tussen 18.00 en 20.00 uur naar manege D'n Pèrdenbak aan de Provincialeweg 26 in Lieshout. Of kijk op www.ponyclub-depioniertjes.webklik.nl.

Het bestuur dankt de vrijwilligers voor de organisatie van het kamp. Het was voor herhaling vatbaar!

Dounia van Lieshout in training met Riny Heesakkers