Zware nederlaag voor RKSV Boerdonk

Boerdonk - Het beloofde zondag een zware middag te worden. Boerdonk heeft het altijd wel zwaar bij Elsendorp, maar ze hadden een prima reeks achter de rug. Vijf wedstrijden achter elkaar punten gepakt. Bij een overwinning van Boerdonk kon er een gat geslagen worden met Elsendorp. Het liep allemaal iets anders.

Elsendorp was van begin af aan veel feller en liet Boerdonk geen moment met rust, waar op het veld ook. Waar er de laatste weken een echt team op het veld stond, waren het zondag elf individuen. Hoe hard ze het ook probeerden, het liep niet. Binnen 20 minuten was het al 2-0 voor Elsendorp. Ze hadden een plezierige middag en niet verwacht hadden dat het zo makkelijk zou gaan. De 3-0 was een prachtige volley uit een corner. Boerdonk kreeg een prachtige kans op 3-1 door een strafschop, maar ook dat mislukte. Tim van Alphen schoot hem op de lat.

Mocht Boerdonk nog goede bedoelingen gehad hebben in de tweede helft, dan was dat wel meteen over. Elsendorp maakte er vrij vlug 4-0 van, over en uit. Jan Noten bracht nog wel enkele wissels toe, maar het kwaad was al geschied. Elsendorp liep vrij simpel naar 6-0 uit en voor de Boerdonk supporters was het hopen dat het er geen 10 werden. Het bleef bij die 6 en de eretreffer kwam op naam van Mike Rovers, die de rebound goed binnenschoot van een gestopte penalty door de Elsendorp goalie.

Al met al een middag om snel te vergeten maar ook een om van te leren voor Boerdonk 1. Zondag komt HVV Helmond op bezoek, dan kunnen ze laten zien hoe het wel moet.