Serge van Hout in duel met een speler van VOW
Serge van Hout in duel met een speler van VOW Foto: Ingezonden

VV Mariahout en VOW delen de punten

Mariahout - Voorafgaand aan de wedstrijd was er door de bezoekers uit Zijtaart een heuse derbysfeer gecreëerd door maar liefst 500 meter aan oranje vlaggetjes op te hangen rondom het hoofdveld van sportpark De Heibunders. Een prachtige ludieke actie welke op steun kon rekenen van zowel VOW als Mariahout.

Mariahout begon erg voortvarend aan de wedstrijd. Na 2 minuten was het al raak. Sander Scheepers bediende Tim Barten die vervolgens met buitenkant voet de bal voor legde op de instormende Coen van Eijndhoven. Coen wist beheerst binnen te tikken en zorgde voor een snelle 1-0 voorsprong.

VOW reageerde snel want in de 11e minuut was de stand alweer in evenwicht. Na een van richting veranderd schot reageerde doelman Rick van den Heuvel erg knap, maar in de rebound was de spits van VOW, Tom v.d. Oever, het meest alert en tikte de 1-1 binnen.

In het vervolg van de eerste helft golfde het spel op en neer en kregen beide teams mogelijkheden om op voorsprong te komen. Kort voor rust schoot Michel Tielemans hard op doel van Mariahout, maar Rick van den Heuvel redde bekwaam. In de 45e minuut schoot Mariahout-verdediger en uitblinker Freek Habraken de bal voorbij VOW-keeper Niek van Zutphen maar door een onduidelijke beslissing van de scheidsrechter werd het doelpunt geannuleerd.

Na de thee was het spelbeeld volstrekt anders: Mariahout heerste en dicteerde, maar beloonde zichzelf helaas niet met een doelpunt. Na 10 minuten in de tweede helft werd er een prachtige één-twee opgezet door Sander Scheepers en Martijn van der Linden. Eerstgenoemde rondde te slap af. Hierna werd een goede individuele actie van Tim Barten geblokt door een VOW verdediger. In de 56e minuut kreeg Martijn van der Linden een voorzet op maat van Coen van Eijndhoven maar helaas knikte Martijn de bal over het doel van VOW.

In de blessuretijd leek Mariahout toch beloond te worden, maar een scrimmage voor het doel van VOW eindigde op de paal, waarna de goed leidende scheidsrechter Bennacer voor de laatste keer op zijn fluitje blies: 1-1.

Komende zondag neemt het vaandelteam het op sportpark de Heibunders op tegen WHV. Een wedstrijd waar drie punten van belang zijn om aansluiting in de bovenste regionen te behouden.