Afbeelding
Foto: Ingezonden

#Op pad met... NoLimits Crew

Redacteur: Nina Sneijers

Gemert - In dansschool 'Manders' zwoegen de dames van NoLimits Crew op een dans. Met deze uitvoering gaan ze deze week deelnemen aan een danswedstrijd. Twee keer per week oefenen de meisjes met dansen. De groep bestaat uit Luna Kuijten (12), Amber Spierings (13), Merel Donkers (12), Gigi Rutten (13), Vera van den Heuvel (13) en Noa Otten (13). De meiden doen aan Hiphop en dansen allerlei hiphopstijlen. Een aantal daarvan zijn bijvoorbeeld, Dance Hall, House of Krump.

Derde plaats op WK dansen                                                                                                                 Met de dans die ze deze week gaan opvoeren heeft de dansgroep meegedaan aan het WK dansen. Het WK dansen werd gehouden in de plaats Graz, dat ligt in Oostenrijk. Ze hebben wel zes weken geoefend op de dans. Uiteindelijk hebben ze de derde plaats bemachtigd, een knappe prestatie. Tijdens de WK was de groep met z'n zevenen, maar Fenne Manders (15) traint nu in een andere groep. De wedstrijden in het volgende seizoen worden dus gedanst met de andere zes.

'IDO'                                                                                                                        
De meisjes waren de enige groep van de dansschool die naar het WK ging. Ze hebben zich geplaatst in de top drie van de ranking van 'IDO'. 'IDO' is een internationale dansorganisatie. De dansschool is lid van die bond. In een heel jaar worden er wedstrijden gehouden vanuit 'IDO'. Uit die wedstrijden komt een ranking. Degenen die de top drie behalen kunnen meedoen aan het WK. De top vijf kan meedoen aan het EK. Er zijn dus verschillende soorten wedstrijden. De wedstrijden van de 'IDO' en EK's, WK's en NK's.

Trainingen                                                                                                                                                
Voor de wedstrijden van 'IDO' moet natuurlijk wel getraind worden. Deze week gaat er een nieuw seizoen van start. Voor die eerste wedstrijd moeten de meiden trainen. Ze voeren hun dans van het WK uit maar moeten deze aanpassen, aangezien Fenne Manders naar een andere groep is. De danseressen trainen drie keer per week. Twee keer per week trainen ze met de groep van zes, dat duurt één uur. De andere training is met de hele wedstrijdklasse. De wedstrijdklasse zijn alle leden van de dansschool die meedoen aan de wedstrijd, solo's, duo's en groepen. Er wordt dan twee uur gewerkt aan de techniek. Ze delen de training op zodat er aan iedere groep, solo of duo, evenveel aandacht besteed wordt. Bij de danslessen krijgen de meisjes les van dezelfde trainster. Er is veel oefening nodig omdat de groep op het hoogste niveau danst. Dat niveau heet Stars. De MooiLaarbeekKrant hoopt nog veel van deze sterren te horen en wenst ze veel succes met de wedstrijden.

Afbeelding