Afbeelding
Foto: Ingezonden

Ruim 120 kinderen bewegen tijdens de herfstvakantie

Beek en Donk - De herfstvakantie is alweer bijna een week oud. Laarbeek actief was elke dag actief in Sporthal Den Ekker voor alle basisschoolkinderen uit Laarbeek. Deze kinderen hadden de mogelijkheid om zich aan te melden voor verschillende sportactiviteiten. Zo was er op woensdag 26 oktober was ouder-kind gym waarbij ouders ook konden meebewegen met hun eigen kind/ kinderen. Bewegen is gezond voor iedereen voor jong & oud!

Sportactiviteiten
Het doel van de herfstvakantie-activiteiten was om zo veel mogelijk kinderen te laten sporten, in beweging te krijgen, kennis te maken met verschillende spel/sporten en om kinderen uit Laarbeek dichter bij elkaar te brengen. Dit doel is zeker wel geslaagd. Als 120 kinderen uit Laarbeek in de herfstvakantie komen bewegen, kan je wel zeggen dat het een geslaagde, sportieve vakantie was.
In de kerstvakantie van 2 januari t/m 6 januari is 'Laarbeek actief' weer van de partij met verschillende sportactiviteiten, zet het al vast in je agenda!!

Kleuter-beweegdiploma
Het kleuter-beweegdiploma viel heel erg in de smaak bij de kinderen en ouders. De kinderen hebben optimaal bewogen met verschillende manieren van klimmen/ kleuteren, rollen, springen, gooien/ vangen en evenwicht bewaren. De kinderen hebben erg genoten. Na afloop kregen ze nog een Beweegdiploma met hun eigen naam erop.

Apenkooi
Op dinsdag stond apenkooi op het programma, hier was ook veel animo voor omdat dat een populair spel is op de basisschool.

Ouder-kind gym
Op woensdag mochten de ouders mee komen gymmen met hun zoon of dochter. Er stonden vele attributen in de gymzaal waar de kinderen samen met de ouders en/of opa's en oma's konden spelen.

Jamesbondspel
Op donderdag was het felbegeerde Jamesbondspel. Dit spel was nog niet bij iedereen bekend. Dit werd snel genoeg duidelijk na de uitleg van de lesgever. Het Jamesbondspel bestaat uit 3 teams die op hun eigen niveau kunnen deelnemen. De bedoeling van het spel is om samen met de groep zoveel mogelijk attributen naar de overkant te brengen zonder worden afgegooid, door een andere groep.

Spelles
Op vrijdag werd er een spelles georganiseerd. Hier waren drie lessen voor uitgetrokken, voor elke doelgroep een spelles. Superleuk om te zien hoe kinderen uit Laarbeek met elkaar een spel/ sport beoefenen.

Meer informatie en foto's bekijken?
Kijk dan op de Facebookpagina 'Laarbeek Actief', hier blijf je op de hoogte van de sportactiviteiten in Laarbeek. Voor vragen kun je terecht via emailadres jvdenden@vierbinden.nl.