Archieffoto van de intocht van Sinterklaas in 2015
Archieffoto van de intocht van Sinterklaas in 2015 Foto:

Intocht Sinterklaas in Lieshout

Lieshout - Al heel wat jaren zijn de kinderen van Lieshout voor de intocht van Sinterklaas naar de Heuvel gegaan. Dit jaar heeft de Hoofdpiet laten weten dat Sinterklaas aan het kanaal in Lieshout wil binnen komen. Tja, en als Sinterklaas dat wil, dan gaat de organisatie dat regelen.

Zij van de werkgroep begrijpen dat wel, want als je al jaren bij de Heuvel aan komt, wil je wel eens wat anders. De werkgroep denkt dat hij met de boot komt, anders stuurt Sinterklaas niet heel Lieshout zomaar naar de loswal. In Lieshout met een boot aankomen kan maar op een plek en dat is bij de loswal van Bavaria. Om 11.30 uur start de intocht en verwacht men daar Sinterklaas met heel veel pieten.

Van die pieten zijn er zaterdag ook al flink wat in Lieshout om hen te komen helpen met de klompenactie die om 14.00 uur start om centjes op te halen voor de intocht.

Dus maak een leuke tekening of een kleurplaat voor Sinterklaas en kom met je papa en mama, opa en oma naar de loswal om Sinterklaas met zijn pieten welkom te heten. De Harmonie en de Burgemeester zijn er ook om Sinterklaas in Lieshout te begroeten. Schrijf het dus even vlug op de kalender zaterdag 12 en zondag 13 november Sinterklaas weekend in Lieshout.

De werkgroep heeft ook een Facebookpagina waar heel veel foto's op staan van vorig jaar en natuurlijk ook de foto's van dit jaar komen snel online. Kijk maar eens snel en volg de intocht sinterklaas Lieshout.

De werkgroep kan nog wel wat versterking gebruiken. Lijkt het je leuk om een weekend per jaar je in te zetten voor alle kindjes in Lieshout en mee te denken, in een aantal vergaderingen, hoe ze de intocht weer tot een feest kunnen maken? Neem dan snel contact op g.vankaathoven34@gmail.com.