Vlnr. Dorith en Harald Gilsing, Prins Joan en prinses Anja Aarts
Vlnr. Dorith en Harald Gilsing, Prins Joan en prinses Anja Aarts Foto: Daphne van Leuken

'Zo, nu bouwen we een feest!'

Prins Joan dun Urste nieuwe prins van De Heikneuters

Redacteur: Martin Prick
Fotograaf: Daphne van Leuken

Mariahout - Joan Aarts zwaait komend jaar als prins Joan dun Urste de scepter over 't Heidurp. Dat werd zaterdagavond bekend tijdens een spectaculaire onthulling.

Prins
Joan is getrouwd met Anja, ja die van Bavaria Brouwerijcafé in buurdorp Lieshout. Ze hebben samen 4 kinderen. De drie dochters gaan door het leven als Jasmijn, Vlinder en Lotus. Zoon Rover maakt het viertal compleet. Joan is werkzaam als manager in de bouw. Zijn projecten lopen uiteen van de renovatie van kantoren tot de nieuwbouw van een distributiehal van 25000 m2. Het carnavalsbloed kruipt in deze familie zelfs waar het niet gaan kan. Zowel prinses Anja als prins Joan hebben goede voorbeelden gehad, want van beiden waren de vaders in het verleden ook prins carnaval. Ze hebben zelf ook al een keer van het prins- en prinseszijn mogen proeven. In lang vervlogen tijden oefenden zij de functie van jeugdprins en -prinses uit bij De Heikneuters. Natuurlijk zijn Jasmijn, Vlinder en Lotus ook van de partij. Bij de dansmariekes zetten zij hun beste beentje voor.

Adjudant
Hofdame Dorith is behalve getrouwd met adjudant Harald Gilsing ook het nichtje van prins Joan, één grote gezellige carnavalsfamilie dus! Is prins Joan een echte Mariahoutenaar, van adjudant Harald is dat niet helemaal zuiver. Door zijn vrouw Dorith, wel van Mariahoutse afkomst, is hij verleid om naar Heidurp te verhuizen, want van huis uit behoort Harald bij de Raopers. Na lang wikken en wegen en met als grote plus het al 7 jaar woonachtig zijn, is toch besloten dat Harald adjudant in Heidurp mag worden. Waarschijnlijk heeft het werkzaam zijn bij een bekende bierbrouwer in Raopersgat de doorslag gegeven. Daar is Harald begonnen met het controleren van het water. Wie weet, groeit hij door en mag hij binnenkort ook de smaak van het eindproduct bepalen.

Vol
Op zaterdagavond werd op de favoriete muziek van de nieuwe prins Hein Gilsing gedwongen zijn spullen af te staan aan de nieuwe 'bevelvoerder'. Onder groene en blauwe laserstralen sprong de Joan dun Urste aan de ene kant van het podium uit een versierde doos, terwijl aan de andere kant zijn adjudant Harald hetzelfde kunstje deed. Het motto van het nieuwe tweetal is, met een knipoog naar het bekende Bavaria-motto: 'Zo, nu bouwen we een feest!' Prins Joan hoopt erop, dat ze tijdens de carnavalsdagen in staat zijn de zaal vol te krijgen en iedereen veel plezier te bezorgen. Hij weet, dat dat goed gelukt is, als de kinderen over tien jaar nog trots kunnen zijn op hun vader, die lang geleden prins was. Dat proeft uw redacteur ook een beetje bij prins Joan, erg trots op het feit, dat zijn vader in 1970 prins was van de Heikneuters. De MooiLaarbeekKrant wenst het prinselijk viertal veel plezier toe tijdens de komende carnavalsperiode.

Afbeelding