Beste Goed Heilig Man,

Vroeger bestonden de boeken met verhalen van 'Puk en Muk en Moortje ' op de verplichte litteratuurlijst van de lagere school en 'Sjors en Jimmy 'waren de striphelden, en men spaarde zilverpapier en postzegels voor de 'arme heidenkinderen'. Moortje was donker gekleurd en Jimmy en de 'heidenkinderen' ook allemaal . Die zijn nu ook verboden want Zwarte Piet mag niet meer en allochtonen bestaan niet meer, dus.

Wij willen voor U zingen: 'Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht', … dat kan ook niet meer want 'knecht' stamt van 'knechten' en dat betekent volgens Van Dale : tot slaaf of willoos ondergeschikte maken. Je zou van 'knecht' natuurlijk 'schoorsteenveger' kunnen maken maar dat zijn teveel lettergrepen en wegens gebrek aan schoorstenen weet geen kind meer wat een schoorsteenveger is.

Je hoort nog steeds dat degenen die geld wit wassen op een zwarte lijst komen en als je de politieke beschouwingen hoort dan zien ze het tegenwoordig allemaal zwart in.

We vallen binnenkort allemaal in een zwart gat tenzij we verbieden geld wit te wassen en de politiek helder, in- en doorzichtig te maken want het is uiteindelijk de toon die de muziek maakt en je moet niet alles zwart wit zien het kan ook andersom.

Ja, beste Sint, zo vullen we hele pagina's in kranten en tijdschriften met dit soort geklets in de ruimte, maar dat is geen probleem want papier kan gerecycleerd worden en in de ruimte zitten vele zwarte gaten.

Blijft U er a.u.b. voor zorgen dat de winkels vol speelgoed blijven, er pepernoten gestrooid worden en de chocoladeletters overal te koop liggen, de economie mag immers niet de roe krijgen. Hoor…. de wind waait door de bomen…..en ik ben zoet geweest…

Louis Barten