BCL-1/Bavaria met (staand, vlnr.) Stan van Vijfeijken, Karin van den Biggelaar, Corine Holweg en Richard Essers. Op de voorgrond: Walter van Leuken.
BCL-1/Bavaria met (staand, vlnr.) Stan van Vijfeijken, Karin van den Biggelaar, Corine Holweg en Richard Essers. Op de voorgrond: Walter van Leuken. Foto: Ingezonden

Redelijke competitiestart eerste midweekteam BCL

Lieshout - Badminton Club Lieshout neemt dit seizoen met twee teams deel aan de midweekcompetitie. In de eerste poule van de vierde klasse heeft BCL-M1/Bavaria inmiddels twee wedstrijden afgewerkt. Uit tegen Maarheeze werd met 1-7 gewonnen en uit tegen het Bestse Alouette kwamen de Lieshoutse badmintonners niet verder dan een gelijkspel: 4-4.

BC Maarheeze-M1 – BCL-M1/Bavaria: 1-7
De eerste wedstrijd van het seizoen werkte BCL-M1/Bavaria af tegen het eerste midweekteam van BC Maarheeze. In de openingspartijen (herendubbel en damesdubbel) was al direct duidelijk dat de Lieshoutse gasten de bovenliggende partij waren. Corine Holweg en Karin van den Biggelaar wonnen eenvoudig in twee sets. Stan van Vijfeijken en invaller André Morpey deden dat ook. Zij hadden er echter wel drie sets voor nodig. In de singlepartijen die daarop volgden was alleen Richard Essers niet in staat te winnen. Hij verloor in twee sets mede dankzij zijn rugblessure. Corine Holweg, Karin van den Biggelaar en opnieuw André Morpey wisten hun singlepartij duidelijk te winnen. Ook de afsluitende twee mixpartijen werden gewonnen, waardoor de eerste 7 punten in de sporttas mee naar Lieshout konden worden genomen.

BC Alouette-M3 – BCL-M1/Bavaria: 4-4
De tweede wedstrijd van het seizoen begon met enkele tegenvallende partijen voor de Lieshoutse badmintonners. Stan van Vijfeijken en Richard Essers verloren jammerlijk de herendubbelpartij met het kleinst mogelijke verschil: 22-20, 22-20. Ook Corine Holweg en Karin van den Biggelaar verloren hun dubbelpartij, waardoor direct een 2-0 achterstand ontstond. Toen ook Corine Holweg en Stan van Vijfeijken hun mixpartij verloren (21-13, 21-13) leek de achterstaand haast onoverbrugbaar. Doordat Walter van Leuken en Karin van den Biggelaar echter wonnen, kwam de tussenstand alsnog op 3-1. In de afsluitende vier singlepartijen ging het een heel stuk beter. Eerst won Walter van Leuken met speels gemak (3-2) en wist Karin van den Biggelaar haar partij in twee sets binnen te halen (3-3). Corine Holweg schopte het tot een derde set tegen de sterke Chantal van de Abbeele, maar had, zoals goed te zien was, ontzettend veel last van haar blessure (gekneusde rib) en kon de derde set dan ook niet afmaken waardoor het 4-3 werd. Richard Essers was toen al enige tijd bezig in zijn marathonpartij tegen Marcel de Zeeuw. Laat in de derde set wist Richard het verzet van Marcel te breken en de partij binnen te slepen, waardoor alsnog een gelijkspel behaald werd, na een niet bepaald florissante start.

Programma competitie
Zo. 13 nov. 13:00 uur: BC'67 U15-2 - BCL-U15/SportPoint Gemert