Jammerlijke nederlaag voor Boerdonk 1

Boerdonk - Boerdonk 1 wist wat er te doen stond na de nederlaag van afgelopen week, in ieder geval hard werken en als een team er in vliegen. De tegenstander, HVV uit Helmond, stond slechts 1 punt onder Boerdonk. De wedstrijd begon 20 minuten later doordat HVV de verkeerde shirts bij zich had.

Het was weer een zware wedstrijd voor Boerdonk 1. HVV is een fysieke ploeg die op het randje speelt en daar heeft Boerdonk toch wel moeite mee, zeker toen een te korte terugspeelbal van laatste man Roel van Alphen op de keeper werd onderschept en zo de 0-1 inluidde. Boerdonk kon weer aan de bak en had het moeilijk. De mogelijkheden waren in de eerste helft op één hand te tellen, HVV gaf niet veel weg. Toch was het met de rust 1-1. Daan Dortmans had via een messcherpe counter de gelijkmaker binnen geschoten.

Boerdonk had in de eerste helft niet te klagen over het nodige geluk. HVV had namelijk enkele zeer grootte kansen laten liggen. In de tweede helft een ander Boerdonk, nu werden er wel duels gewonnen en kansen gecreëerd en op het middenveld werden harde duels uitgevochten door Luke van der Doelen en Joey van de Vossenberg, die nu de spitsen meer ondersteuning gaven. Uit een voorzet vanaf links kreeg Tim van Alphen een mogelijkheid om te scoren, maar hij liet de kans onbenut. HVV deed daar niet zo moeilijk over hun eerste kans was meteen raak en binnen een paar minuten hierna zelfs de 1-3, wat een prachtige goal was overigens.

Boerdonk zucht een keer en vloog er weer in. Het was Axel Overdijk die voor de aansluitingstreffer zorgde: 2-3. Het vroeg druk zetten op de bal leidde ook bij HVV tot fouten in de achterhoede. Nu had Boerdonk hierna zeker de kans gehad om gelijk te spelen en misschien nog wel de wedstrijd te winnen, maar dat beetje geluk ontbrak er aan vandaag. Een jammerlijke nederlaag waar meer ingezeten had.