Het Ariosto Ensemble
Het Ariosto Ensemble Foto:

Ariosto Ensemble in Boerdonk

Boerdonk - Het Ariosto Ensemble is een projectensemble dat in wisselende samenstelling muziek uitvoert. Het ensemble heeft zich bekwaamd in het zingen van muziek uit de 15e tot en met 17e eeuw. De wijze van musiceren is geheel terug te brengen tot de oorsprong: het zingen uit één koorboek, staand rond een standaard.

Zij geven een concert op zaterdag 19 november om 20.00 uur in de kerk van Boerdonk. Het concert in Boerdonk is het eerste concert van hun tournee door Nederland.

In dit programma kiest het ensemble voor het samenbrengen van wereldlijke en geestelijke muziek. In het programma worden de misdelen voorafgegaan door een chanson. Deze worden uitgevoerd door zanger(s) en instrumentalisten (blokfluiten, viola da gamba en klavecimbel). Het geheel staat onder artistieke leiding van Renée Kartodirdjo.

Het Ariosto Ensemble heeft al vaker voor een enthousiast publiek opgetreden in deze kerk. Ook nu belooft het weer een bijzonder concert te worden. De entree is gratis, een vrije gave welkom. Na afloop is er koffie en thee voor alle bezoekers.