Sauwelavond 2017, nie te filme!

Beek en Donk – De Ganzendonckse Sauwelavond op 11 februari 2017 is, om in stijl te blijven met het nieuwe carnavalsmotto, '…nie te filme!'. Liefst 4 kletsers, 2 amusementsgroepen, de dansmariekes, de muzikale begeleiding van Nummerke3, en als klap op de vuurpijl een gezellige After-Party met De Foute Vinylshow. Dat zijn de ingrediënten van het recept wat ook dit keer weer voor een geweldige avond zorgt.

Voor de gulle lach zorgt o.a. Boy Jansen. Als Herman den Blijker, De rijdende rechter, of Beatrix krijgt hij iedere zaal mee. Frank Schreijen is een oude bekende voor Ganzendonck. Niet alleen stond hij al vaker op het podium van de Sauwelavond, ook presenteerde hij een aantal jaren geleden het zomerse evenement SplasH!!. Schreijen is één van de betere conferenciers van Nederland met spitse teksten en een onnavolgbare mimiek. Erik Mulder is voor velen waarschijnlijk nog een vrij onbekende kletser. Toch staat hij al sinds 2006 in de ton, waarbij hij liefst 4 keer de finale van de Brabantse kampioenschappen haalde. Daarbij won hij 1 keer de publieksprijs. Typetjes als Ko Piloot, Çate Tering en Bert Bulls-Eye brengt hij met het grootste gemak, waarbij je als publiek vaak denkt, "Hoe komt hij erop?" De laatste kletser in dit rijtje is eerder al aangekondigd, Rob van Elst. De man die in elk geval het meeste gewicht in de weegschaal legt. Als Dik dun unmundige verteld hij over zijn belevenissen als o.a.: circusdirecteur, overgewichtige bouwvakker of als gienekeloog. Van Elst staat garant voor veel plezier.

Amusement is er dit jaar van TADAA!. Deze groep is opgericht door de veel te vroeg overleden Huub Lambert van de bekende groep 'de Noot'. TADAA! staat voor: entertainment, cabaret en muzikaliteit van hoog niveau, op een bedje van humor, overgoten met een heerlijk Helmonds sausje. Ook de tweede amusementsgroep tijdens de Sauwelavond heeft een raakvlak met De Noot. Voormalig lid Twan van den Heuvel beschrijft met 'Ons Jonges' unieke, waanzinnige en ronduit hilarische situaties, doorspekt met mooie en stijlvolle muziek. Het niveau van het amusement is dus bij voorbaat geborgd.

Geheel volgens traditie brengen de Ganzendonckse Dansmariekes de garde- en showdans. Nummerke3 staat garant voor de perfecte muzikale omlijsting. Na afloop is er een grootse After-Party om gezellig na te praten, te dansen of gewoon een drankje te doen.

De voorverkoop voor de Ganzendonckse Sauwelavond 2017 vindt plaats op zaterdag 12 november vanaf 19.30 uur bij het café zaal bij De Tapperij aan de Kerkstraat in Beek en Donk. Kaartjes in de voorverkoop kosten €13,50.