Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Patricia Maas-Jansen

De pen gaat via Joost van Luijt uit Lieshout naar Patricia Maas-Jansen. Zij woont met haar gezin, man Edwin, dochter Myrte (13) en zoon Rens (10), aan de Plevierstraat in Mariahout. Patricia is opgegroeid aan de rand van Lieshout, aan de Deense Hoek, naast het Wilhelminakanaal. Onder het genot van een kop koffie vertelt ze over haar leven in Mariahout.

Patricia, je krijgt de MooiLaarbeekpen via Joost.
"Inderdaad en daar ben ik heel blij mee", lacht Patricia gekscherend. "Hij was mijn baas bij Respo Repair Service in Lieshout. Sinds 2010 werk ik daar twintig uur in de week in de administratie. Wat ik precies doe? Oh, dat is heel breed. Hou het daar maar bij!", lacht Patricia.

Kun je iets vertellen over je jeugd in Lieshout?
"Als enig kind van Broer en Leny Jansen groeide ik op in Lieshout. Ik ben er trouwens niet geboren, maar in het ziekenhuis in Helmond. Net zoals onze kinderen later. We woonden dus aan het kanaal in alle ruimte. Gelukkig was het voor mijn moeder nooit een probleem om mij naar vriendinnetjes te brengen of daar op te halen. Guus Meeuwis zat bij ons in de klas op de Mariabasisschool. Hij was een leuke, grappige, spontane gast. Ik had nooit kunnen bedenken dat hij zo bekend zou worden! Vanaf mijn zesde korfbalde ik bij KV 'Spirit' in Lieshout. Helaas bestaat die club niet meer. Voetballen in een meidenteam bij ELI deed ik vanaf mijn zeventiende een jaar of acht. Dat was in de tijd dat ik korfbal niet meer zo leuk vond en iets anders wilde. Later ging ik weer korfballen bij de Flamingo's en nu speel ik dus weer voetbal in het 'Veterinnenteam' van vv Mariahout, voor 30-plussers. Mooi om en om, dus!"

Je bent getrouwd met tegelzetter Edwin. Waar heb je die opgeduikeld?
"Wij gingen op stap bij Slaats in Mariahout. Dat was toen het uitgaansleven. Op het fietsje van Lieshout naar Mariahout met vriendinnen. Daar ontmoette ik Edwin: leuk en knap, natuurlijk! En hij komt écht uit Mariahout, dus zo belandde ik hier ook. In 1997 bouwden we dit huis en vanaf 1998 wonen we hier. Oh, dat is al bijna twintig jaar geleden!", verzucht Patricia.

En bevalt het in Mariahout?
"Ik hou van de saamhorigheid, het 'ons-kent-ons'-gevoel. Bij school zie je wel eens een kleuter die op zoek is naar zijn moeder. Dan weet je wie daarbij hoort. Daar hou ik van. En ik mis niets in Mariahout. En anders is het zo vanzelfsprekend om de auto te pakken als je iets zou missen!"

Vergeten we iets om te vertellen?
"Misschien dat ik ervan hou om creatief bezig te zijn? Kleine creaties maken is helemaal mijn ding en dat heb ik van ons mam. Flessen versieren met muurvuller, een tas maken van tafelzeil …

Patricia geeft de pen door aan Joep Beckers uit Beek en Donk. Over twee weken lees je zijn verhaal.