Stijn Donkers in duel om de bal. Op de achtergrond Willem Slegers. Stan Kastelijn (2) volgt het van nabij Foto:

Blauw-witten rechten de rug na 2-0 achterstand

Gelijkspel voor ELI in Helmond

Lieshout - In de uitwedstrijd tegen HVV Helmond heeft ELI twee gezichten laten zien. In de 1e helft speelde ELI een belabberde partij tegen de fysiek sterke thuisclub. De mannen van trainer Theo Donkers mochten in de handen klappen, dat de ruststand slechts 1-0 was.

Na een kwartier kwam de thuisclub op een 1-0 voorsprong. Eerst miste Snijders nog een open kans door de bal langs het doel te plaatsen, terwijl doelman Robin Evers al op het verkeerde been was gezet. Dat bleek uitstel van executie. de ELI-doelman kon een hard schot van Van Lierop nog tot corner verwerken, maar uit deze corner kon Burhenne van dichtbij scoren. De ELI-doelman zag er in deze situatie niet goed uit, maar kreeg ook weinig steun van zijn teamgenoten. De gebroeders Hollanders worden in dergelijke situaties node gemist. De hoekschoppen van HVV bleken keer op keer voor groot gevaar te zorgen. Zo kon Erwin von Kriegenbergh bij de 2e paal nog een doelpunt voorkomen. Even later kwam ELI met de schrik vrij bij een hard schot van Van Lierop. De bal sprong via binnenkant paal achter doelman Evers om weer in het veld. Kon ELI hier iets tegenover stellen? Pas in blessuretijd troefde Willem Slegers op snelheid zijn tegenstander af, maar zijn schot werd door de HVV-goalie met de voet gekeerd. De gelijkmaker zou ook geheel tegen de verhoudingen zijn geweest.

Direct na de thee viel de meer dan verdiende 2-0 voor HVV Helmond door toedoen van Snijders. Plotseling wierpen de ELI-elf de schroom van zich af en dat leidde in de 51e minuut tot de aansluitingstreffer. Roel van Mook schoot de bal laag bij de 2e paal binnen, 2-1. Opeens konden de ELI-spelers elkaar vinden en was alles weer mogelijk. De opgerukte Erwin von Kriegenbergh kreeg een grote doelkans, maar zag zijn inzet geblokkeerd. In de rebound schoot Willem Slegers tegen de goalie op. Ook Aaron Hurkx en Bram Donkers waren kansrijk, maar hun schot miste de juiste richting.

In de 70e minuut kroop ELI door het oog van de naald toen Van Lierop een open kans miste. Kort hierna juichte heel ELI toen Rob Spijkers de bal uit een vrije trap van 20 meter via binnenkant paal in het doel schoot, 2-2. Een minuut later was het bijna 2-3, maar Willem Slegers kon een afgemeten voorzet van Stan Kastelijn net niet verzilveren. Even later kwam de thuisclub met 10 man te staan toen van Lierop rood kreeg van de goed leidende scheidsrechter Habraken. Met een man meer drong ELI steeds meer aan, maar wist niet meer te scoren. Randy van der Groef kreeg de grootste kans, maar van dichtbij schoot hij de bal tegen de lat en ook Bram Donkers miste nog. Na afloop heerste toch tevredenheid, omdat na een kansloze 2-0 achterstand een punt werd gehaald.

Op 27 november is ELI gastheer van de ongeslagen koploper Brandevoort.