Wijnactie harmonie De Goede Hoop in Aarle-Rixtel

Aarle-Rixtel - Harmonie De Goede Hoop houdt op zaterdag 19 november voor de 5e maal in successie haar wijnactie in Aarle-Rixtel. Vanaf 13.00 uur kan er bij u aangebeld worden door de leden van de harmonie. De wijnen worden u aangeboden €6,00 per fles. De wijnen zijn zorgvuldig geselecteerd in samenwerking met de drie Laarbeekse harmonieën. Samen met O&U en St. Caecilia zijn de volgende wijnen gekocht.

Rouge: Een volle elegant drinkende rode wijn uit het Zuid-Franse, komend van de wijngaarden verscholen in het achterland van Cruzy, een klein wijndorp gelegen ten westen van Béziers. De Cabernet en de Merlot, de Bordeauxklassiekers, zorgen hier voor een zwoele rondeur en mildheid in de afdronk. Heerlijk zachtdrinkend rood voor alledag.

Blanc: Les Grès Chardonnay . Een volle witte wijn uit de Languedoc, goudgeel van kleur met veel typiciteit door de duidelijke tonen van brioche en amandelen. Zeer elegante smaak, zeer zuiver en fris, met zijn milde zuren is de afdronk rond en zacht. De wijngaarden zijn omringd door de 'Garrigues', ruige bodems waarop een stekelig gewas groeit dat zorgt voor aroma's als tijm, lavendel, rozemarijn en brem. Les Grès betekent zandsteen en verwijst naar de samenstelling van de bodem. Mooie gastronomische wijn prima te combineren met visgerechten, rijke voorgerechten of milde witvleesgerechten.

Blanc zoet: Voor de liefhebbers van zoete witte wijn hebben ze beslag weten te leggen op een mooie wijn uit de kelders van Wijnhandel Van Eijk in Helmond, Mainzer Domherr 2014 Rheinhessen Qualitätswein mit Prädikat Kabinett. Deze wijn uit de druivenrassen Riesling en Müller-Thurgau is geschikt als aperitief of goed te combineren met kruidige gerechten en zachte kazen.

Kwaliteit verzekerd! De wijnen zijn makkelijk te drinken, maar ook leuk om cadeau te geven. U steunt daarmee de harmonie, een vereniging waarvan de leden het gehele jaar door voor u klaar staan.