Een scoringskans van Martje van de Broek die leidde tot een strafworp
Een scoringskans van Martje van de Broek die leidde tot een strafworp Foto: Ine Coolen

SVOC'01 gaat er met de winst vandoor in slotfase

Harde werken Flamingo's 1 niet beloond

Mariahout - Flamingo's 1, gesponsord door Auto Corsten, zag zondag 13 november het harde werken in de eerste zaalwedstrijd tegen SVOC'01 niet beloond. Na twee keer 30 minuten stond de ploeg van coach John Nooijen helaas met lege handen.

Het duurde even voor de score werd geopend en die werd met een fraaie doorloopbal geopend door de uitploeg. Senioren 1 zette alles in het werk om bij te blijven en slaagde daar ook in, ondanks dat er met regelmaat een bal slordig werd geplaatst. Via 4-4 werd het vlak voor rust 5-4 voor de thuisploeg. Na de pauze was het opnieuw SVOC'01 die als eerste opende. Het spel liet zo'n beetje een zelfde beeld zien als in het eerste blok. Veel plaatsingsfouten en te zachte schoten aan Flamingo's zijde. Het scoreverloop ging om en om. Bij een stand van 6-7 mist Flamingo's een strafworp en laat in de verdediging een doelpunt door, 6-8. Door een doelpunt van Emma Leenders haakt Flamingo's weer aan. De scheidsrechter ziet veel overtredingen met als gevolg dat de bal regelmatig op de stip wordt gelegd. Zowel Manon als zus Anouk van Eijndhoven verzilveren een strafworp, het staat 9-9. Ook SVOC'01 scoort uit een aantal strafworpen. Met nog vijf minuten speeltijd staat een 12-13 stand op het scorebord. Martje van de Broek zorgt voor de gelijkmaker. De bal blijft helaas niet in het aanvalsvak en de Mariahoutse verdediging, die deze wedstrijd veel heeft moeten geven en hard heeft gewerkt, slaagt er helaas niet in om de laatste minuut alles op slot te gooien. SVOC'01 bepaalt met nog twee doelpunten de eindstand op 13-15. Op zondag 20 november gaat Senioren 1 op bezoek bij Klimroos uit Hoogeloon in sporthal Eureka in Hapert.

Senioren 2, gesponsord door Harold Vereijken gereedschappen en verhuur, start het zaalseizoen in de reserve overgangsklasse goed door met 12-6 te winnen van Peelkorf 2. De dames scoorden vrij gemakkelijk en bouwden de voorsprong langzaamaan uit tot een 8-1 ruststand. Na rust werd de uitploeg wel sterker en moest Flamingo's ervoor zorgen dat ze scherp bleven. De voorsprong kwam geen moment meer in gevaar. De eerste winst voor Senioren 2 is binnen.