Afbeelding
Foto: Martijn van den Baar

Prins Berry dun urste zwaait de scepter over Raopersgat

Redacteur: Martin Prick

Lieshout - Berry Huygens ('Ja, die van Karel!') zal samen met adjudant Bart van Hoof de carnavalsvierders in Lieshout voorgaan tijdens het carnavalsfeest van de Raopers. Dit werd zaterdagavond bekendgemaakt tijdens een leuke onthulling.

Gezellig
Berry is getrouwd met Karin en samen hebben ze vier kinderen: Lenn, Sofie, Wes en Janne. "De middelste twee zijn een tweeling", voegt Berry toe. "En Janne is ... (even zijn vrouw vragend aankijkend) anderhalf jaar oud." In het dagelijkse leven is Berry op de bouwplaats te vinden als metselaar. In zijn vrije tijd is hij eerste assistent trainer bij voetbalclub ELI. De trainer die hij dan assisteert is zijn adjudant Bart. "Dus tijdens de carnaval is alles andersom!", voegt hofdame Angelina, de vrouw van Bart toe.

Samen met de kinderen van prins Berry vormen Kay en Jade de kleine raad van 6. Gevraagd naar hoe de verkiezing tot prins is verlopen, noemt Berry café de Koekoek, het bedrijf van vader Karel. Daar is het altijd druk en de carnavalsvereniging is een leuke club. "De club is de laatste tijd flink verjongd. Met vele mensen van onze leeftijd is het echt gezellig. Toen ze mij vroegen heb ik direct ja gezegd."

Banaan
Tot op het laatste moment heeft Berry zijn verkiezing tot prins zelfs voor zijn vader geheim kunnen houden. Karel was verbaasd en tegelijkertijd ontzettend verrast en blij, dat zijn zoon prins was geworden. "Maar hij is er echt pas op het allerlaatste moment achter gekomen", vertelt Berry glunderend. "Ik wist het al in mei!" Toen tijdens de aanloop naar de laatste carnaval in Lieshout een zeepkistenrace werd georganiseerd deed ook Berry mee met een zeepkist in de vorm van een banaan. Bananenmeisjes deelden daarbij in korte rokjes bananen uit. "Op het moment dat de 'banaanzeepkist' van de schans moest gaan, brak hij middendoor", schatert Berry. Het motto van de carnaval van 2017 zal dan ook zijn: Mi Berry en Bart vooraan, gáán mi die banaan!

Toilet
Zoals het bij de Raopers traditie aan het worden is, werd ook dit jaar een film gemaakt, waarmee de nieuwe prins werd aangekondigd. Bassie en Adriaan waren al eens inspiratiebron voor zo'n film. Vorig jaar was het de serie over het Franse verzet in de tweede wereldoorlog. Dit jaar stond alles in het teken van de serie 'Flodder'. Bekende scènes uit de serie werden 'verLieshoutst'. Zo moest er natuurlijk een puinhoop gemaakt worden van een SRV-wagen, werd er in een zwembad geplast en waren diverse personages uitgedost als de hoofdpersonen van de serie. De bekakte dames waren van de partij, evenals Kees en Kees en de bekende uitspraak van de vrouwelijke Kees: "Maar buurman, wat doet u nu?", kwam uiteraard voorbij. Opa glijdt met zijn rolstoel uit over -natuurlijk- een bananenschil en wordt aangereden door een treintje, bestuurd door Gerrie van den Broek van collega-carnavalsvereniging 'De Heikneuters' uit Mariahout. Voor de zoveelste keer wordt café 'Pelgrim', het thuishonk van de Heikneuters, opgeblazen en eindigt de film in het toilet van 'De Koekoek'. De beoogde prins Frans van den Hurk bezoekt het toilet en kan door een ongelukkige samenloop van omstandigheden de deur niet meer open krijgen. Gelukkig staan verderop in het toilet toevallig Berry en Bart 'gezellig' naast elkaar in het urinoir. Zij besluiten de taak van Frans maar over te nemen en de carnaval in Lieshout te gaan leiden.

De MooiLaarbeekKrant wenst Berry, Bart Karin en Angelina hele goede carnavalsdagen toe!