Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (Aarle-RIxtel)

Mijmeren

Ik zit hier in het donker een beetje te mijmeren. Het weer is op dit moment niet echt optimaal te noemen, koud maar niet koud genoeg naar mijn zin, wind en regen eigenlijk echt herfstweer. Ik heb een fikse verkoudheid te pakken dus dat helpt ook al niet echt mee, je wordt ouder papa! Ik hoor het al vaak van mijn kinderen.

Afgelopen weekend ondanks de verkoudheid en het slechte weer toch nog even bij de onthulling van onze nieuwe prins, en de intocht van Sinterklaas
geweest. Altijd weer fantastisch om die blije kindergezichtjes te zien, al werd het hier in Aale nog spannend omdat de boot er niet kon komen en het paard voor de koets van Sint niet echt mee wilde werken. Maar het is dankzij de geweldige organisatie toch nog allemaal goed gekomen voor de kindertjes.

Tijdens mijn gemijmer moest ik aan afgelopen voorjaar denken toen ik op dit tafereeltje stuitte van een jong steenuiltje dat een muis krijgt aangeboden. Ik zat bij een oud schuurtje te kijken naar het jong, dat in het raampje zat te soezen toen plotseling uit het niets de ouder met de muis verscheen. Onverwachts genieten van onze mooie Laarbeekse natuur!

Afbeelding