Afbeelding
Foto:

Carnabeats zoekt kartrekkers en extra vrijwilligers

Lieshout - Het huidige 'bestuur' van Carnabeats heeft door omstandigheden moeten besluiten om een stapje terug te doen of mogelijk te stoppen met het organiseren van Carnabeats. Carnabeats is het succesvolle en regionale carnavalsfeest voor jongeren van 13 tot en met 17 jaar.

"Tjahh .. eens moest het er van komen, van één kant erg spijtig" geeft Johan Frenken aan, oprichter van Carnabeats, "maar van de andere kant geeft het weer mogelijkheden tot nieuwe initiatieven, continuïteit en nieuw bloed. Het zou erg jammer zijn als het ophoud te bestaan en dat de jeugd van Laarbeek en omstreken elders zijn vertier moeten gaan zoeken, ik hoop dat een nieuwe groep ouders de leiding van ons kan overnemen en een 'doorstart' kunnen maken. We helpen ze erbij."

Carnabeats groeide na de oprichting al snel uit tot een groot en erg favoriet carnavalsfestival in de regio en een zaal gevuld met feestvierende tieners verdeeld over 2 dagen. Het was bedoeld voor jongeren van het voortgezet onderwijs (12-13) tot en met 17 jaar, een leeftijdsgroep die overal buiten valt.

Ook voor carnavalvierende ouders was dit een uitkomst. Carnabeats is niet commercieel en een initiatief van ouders. Het wordt mede mogelijk gemaakt door diverse vrijwilligers en donaties.

Vanwege de omvang en groei naar een volwassen organisatie met onder andere meer veiligheidsmaatregelen, gewijzigd alcoholbeleid, crisisomstandigheden en andere bijkomende zaken is er afgelopen jaren een bestuur gevormd met daarin Marcel Jansen, Micha Klomp, Hennie Antonis, Tim en Johan Frenken. Met veel plezier en passie trokken zij de kar en wisten telkens de jeugd te enthousiasmeren en met sprekende thema's er iets moois van te maken. Zij allen kunnen zich om redenen van uiteenlopende aard helaas niet meer of niet meer volledig beschikbaar stellen voor de organisatie van Carnabeats.

Mochten er ouders of personen zijn die door dit bericht zich geroepen voelen om dit mooie festijn te willen voortzetten, dan kunnen ze contact opnemen met Marcel Jansen, tel. 06-55052704 of Johan Frenken, tel. 06-45650568.