Afbeelding
Foto:

Nieuwe jeugdraad in Boerdonk

Boerdonk - Voor Thijs, Janne, Christel en Siem was zaterdag 12 november de avond waarop ze hun steek, kroon, scepter en mantel moesten inleveren en voor 17 kandidaten de kans om de nieuwe jeugdraad te gaan vormen.

De jeugdcommissie had weer 3 leuke spellen bedacht. In het eerste spel moesten de deelnemers met behulp van een ballon bekertjes verplaatsen. Het klinkt moeilijk en dat was het ook. Het 2e spel was het bekende stok vangen en het 3e spel was appel happen. Het was mooi om te zien hoe serieus, maar ook heel sportief iedereen streed om zijn of haar kansen. Tussen de spellen door werd flink gehost en gedanst, want Zandhaasjes weten wat carnaval vieren is. Ondertussen werden de ouders steeds zenuwachtiger. Om 21.00 uur was dan het plechtige moment daar. De uitslag.

Wie zou er onder de doeken zitten? In ieder geval heel blije kinderen, want toen de doeken omhoog gingen stonden daar 4 stralende snoeten. Prins Jorg Bevers, prinses Roos Tielemans, hofdame Isa Hendriks en adjudant Tygo Kanters, helemaal op en top aangekleed en klaar om gruwelijk te gaan feesten. Maar eerst mochten ze genieten van de geweldige nieuwe dans van de jeugddansgarde. Ondertussen vielen de ouders van het viertal elkaar huilend van geluk in de armen terwijl de overige ouders hun felicitaties en opluchting openbaarden. De jeugd deed inmiddels wat een echte Zandhaas behoort te doen. Feesten! Tot 21.30 uur ging het dak eraf. Daarna ging het prinselijk 4-tal met hun ouders en vrienden uiteraard bij prins Jorg op de eieren en is het nog lang onrustig gebleven op de Akkerweg.

Zaterdag 19 november wordt voor de nieuwe jeugdraad een receptie gegeven in den Hazenpot van 14.00 tot 17.00 uur en uiteraard is iedereen daar van harte welkom.