Afbeelding
Foto:

Het belang van het bouwen van starterswoningen in Aarle-Rixtel is gehoord!

De begroting voor 2017 is op donderdag 10 november aangenomen. Een begroting met ruimte voor een ontwikkelprogramma waarin de inwoners van Laarbeek veel ruimte krijgen om invulling te geven aan de uiteindelijke besluitvorming. Een gemeente die durft los te laten en juist de inwoners een stem geeft is een hele positieve ontwikkeling. Zowel in de zorg, de mogelijkheden van bouwen naar behoefte, bij bedrijven/winkeliers en (sport)verenigingen zie je deze ontwikkeling terug. Iedereen heeft en krijgt de kans om mee te praten. De deuren van de wethouders staan open. De politieke partijen bieden de mogelijkheden om namens u uw inbreng te laten horen. Dus niet roepen vanaf de zijlijn, nee meedoen en samen de beste oplossingen bedenken voor u en uw omgeving.

Een mooi voorbeeld van meedenken is de oproep van starters uit Aarle-Rixtel die graag een woning willen hebben. Tijdens de laatste bijeenkomst in Aarle-Rixtel, georganiseerd door het Dorpsplatfom, werd nogmaals aangegeven dat de starters geen mogelijkheid hebben om in Aarle-Rixtel te gaan wonen of te blijven wonen. Als de jeugd vertrekt uit een dorp dan vergrijst dit dorp. Dit heeft een direct negatief gevolg voor de leefbaarheid, de winkels en de scholen. Dit moeten we niet willen. Het was juist tijdens deze bijeenkomst dat de starters met oplossingen kwamen. Het bouwen van nieuwe woonvormen zoals bijvoorbeeld de 'one woningen'. Het zou een prachtige oplossing kunnen zijn die binnen een korte termijn kan worden gerealiseerd. Om deze oproep kracht bij te zetten hebben we als Algemeen Belang Laarbeek een motie ingediend om dit te gaan onderzoeken. Het was goed om te horen dat het college hier al druk mee bezig is en dat ze deze motie dus ondersteunde. Gelukkig stemde een meerderheid van de raad, helaas PNL niet, ook in met deze motie. Zo kan het college, wetende door de motie dat meerderheid van de raad achter dit onderzoek staat, de volle aandacht geven aan het onderzoeken of starterswoningen binnen een korte termijn gebouwd kunnen gaan worden. In welke vorm dan ook.

Wij zullen ook voor dit onderwerp de aandacht blijven vragen in de commissie en raad en naar de stand van zaken vragen. Samen met u werken we aan een leefbaar Laarbeek!

Namens Algemeen Belang Laarbeek

Jordy Brouwers, Monika Slaets en Ron Verschuren

Afbeelding