Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Kriebels in de buik bij Laarbeekse spooktocht

Redacteur: Meike Daniëls
Fotograaf: Johan Maas

Beek en Donk – Het is zaterdag 5 november en rondom de Boemerang hangt een spookachtig sfeertje. Voor het eerst sinds jaren komen alle spoken weer tot leven. Zullen er kinderen zijn die dit jaar eindelijk de vloek kunnen gaan verbreken?

Aankleding
Als MooiLaarbeekTeenz aankomt op het terrein van de Boemerang verbaast het zich meteen. Er staan tientallen pompoenen, waarbij allerlei angstaanjagende figuren uitgesneden zijn, denk aan een draak, heksen en doodshoofden. Ook staan er buiten twee kruizen en aan een van die twee hangt een echte varkenskop! Nadat MooiLaarbeekTeenz buiten even rondgekeken heeft gaan ze naar binnen. Daar wachtten bij de inschrijftafel een paar heksen op de deelnemers. Overal hangen spinnenwebben en staan mummiekaarsen.

Spanning of geen spanning
Veel kinderen vinden het wel spannend, maar ook weer niet zo spannend dat ze helemaal beven van angst. Een jongen vertelt: "Ik voel wel een beetje de kriebels in mijn buik maar ik vind het niet heel spannend hoor!" Hoe ouder de kinderen worden hoe minder spannend ze het vinden, zeggen ze. Maar hoe meer ze gaan giechelen, springen, rennen. Misschien om hun zenuwen weg te doen?

De spooktocht
Als je je hebt aangemeld wacht je totdat je met je groepje geroepen wordt. Als je geroepen wordt, ga je door een spannende tent. Daarna loop je richting het bos. Nog giechelend schrik je ontzettend van het allereerste spook. Als je dan even verder loopt, jaagt het volgende spook je alweer de stuipen op het lijf. En zo blijven er maar spoken komen. Na een tijdje lopen komt er een engerd met een kettingzaag aan. Rennen voor je leven! En zo ben je dus ongeveer anderhalf tot twee uur aan het lopen. Ben je na de killerclown weer veilig aangekomen bij de Boemerang, meld je je af en mag je voor alle schrik een lekker frietje met een snack gaan halen bij de frietkar op het terrein.

Wat vonden we ervan?
Veel kinderen vonden de spooktocht wel echt even schrikken. Er zijn ook groepjes tijdens de tocht afgehaakt, omdat het te eng voor ze was. Maar de groepjes die terug gekomen zijn vonden het een hele leuke tocht. Een tocht om over te doen. We hopen dat er kinderen zijn die de vloek verbroken hebben. Zodat we die enge spoken nooit meer te zien krijgen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding