Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Zo! En nu bouwen de Heikneuters een fist!

Redacteur: Marie-Christine
Fotograaf: Joost Duppen

Mariahout – In een overvol Buurthuis werd afgelopen zaterdag het jubileumfeest van de Heikneuters gehouden. Vol enthousiasme werd gevierd dat de carnavalsvereniging 55 jaar geleden werd opgericht. De jarige vereniging wilde vooral Mariahout en haar omgeving een leuk feest aanbieden en is daar zeker in geslaagd.

We bouwen een fist
De MooiLaarbeekKrant leent de spreuk van prins Joan en prinses Anja. 'Zo! En nu bouwen we een fist.' Want gefeest werd er, afgelopen zaterdag. Het hele dorp en omstreken was uitgenodigd om te genieten van de Coverband 'Cherry & the Sugarstuds' die afgewisseld werd door een DJ. Carnavalsvereniging De Heikneuters had het Buurthuis een metamorfose gegeven. De voetjes konden van de vloer op een spectaculair verlichte dansvloer en ballonnen kleurden vrolijk mee in de lichtbundels van de professionele lichtshow. Er zijn kosten noch moeite gespaard om de Mariahoutse gemeenschap een feest aan te bieden. "Onze club is Mariahout dankbaar voor de steun die ze al zoveel jaren van de gemeenschap krijgt", vertelt voorzitter John Brugmans. "Het is een prachtig feest geworden en ik ben trots dat er zoveel mensen gekomen zijn." John is ook blij met de vele jongeren die de club een warm hart toedragen. "Zij vormen onze toekomst", zegt hij. "Hopelijk neemt een aantal van hen het stokje van ons over."

Verbroedering
Vooraf kregen alle inwoners van Mariahout een Jubileumkrant in de bus, waarbij iedereen werd uitgenodigd. Op het feest was het dan ook een weerzien van oud-prinsen en -prinsessen, bestuursleden en anderen die de vereniging al jaren volgen. Tijdens een minuut stilte werd Maria van Hooff-Gilsing herdacht. Dit actieve bestuurslid overleed eerder die week. "Dankzij mensen als Maria kan een club als de Heikneuters groeien en mensen laten verbroederen." Dit gebeurde dan ook volop, want tijdens de feestavond waren ook 'De Teugelders' (Beek en Donk), 'De Raopers' (Lieshout) en 'De Ganzegatters' (Aarle-Rixtel) neergestreken. Naast de Laarbeekse collega's vereerden ook 'De Reigers' (Zijtaart) en 'De Paplippels' (Keldonk) de feestende menigte met een bezoek. Het werd een gezellig feestje en het ging tot in de kleine uurtjes door. De carnavalsvereniging bedankt het Buurthuis, één van de plekken in Mariahout waar de deuren voor de Heikneuters altijd open staan. In het feestende Heidurp zal de komende maanden nog regelmatig klinken: 'Zo! En nu bouwen we een fist!' Want dat kunnen ze.

Bekijk alle foto's op www.mooilaarbeek.nl!

Afbeelding
Afbeelding