Dennis van Dijk in actie
Dennis van Dijk in actie Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Stormachtige Bavaria Veldrit

Redacteur: Ans van de Kerkhof
Fotograaf: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Lieshout - Terwijl de zon zich af en toe laat zien en de regen gelukkig uitblijft, giert de wind over de start en finishplaats. De rijders starten vol in de wind en duiken dan het bos in waar het gelukkig wat rustiger is en de snelheid wordt opgevoerd.

Bij de eerste doorkomst op de finishlijn is duidelijk te merken dat het deelnemersveld sterk is. Het tempo ligt hoog. Bij de masters voert Patrick Somsen uit Aalten lange tijd het veld aan. Niemand minder dan Erik Dekker is in de achtervolging. Met nog een ronde te gaan lukt het Dekker om de leiding over te nemen en deze vast te houden. Dekker pakt de 1e plaats bij de Masters. Een opvallende deelnemer bij de Elite dames is wereldkampioen tijdrijden Karlijn Swinkels uit Handel.

De enige Laarbekenaar die aan de Bavaria Veldrit meedoet is de Beek en Donkse Dennis van Dijk die in een veld van 50 renners aan de start komt bij de nieuwelingen. Alle deelnemers in deze categorie zijn 14 en 15 jaar. Bij de eerste doorkomst rijdt van Dijk op een negende plaats. De leiding van het veld ligt bij een vijftal renners die er een moordend tempo op na houden dat door de rest niet kan worden volgehouden.

Dennis van Dijk valt bij de tweede doorkomst terug naar een 12e plaats. Dat wisselt in de daaropvolgende ronden naar dertien en weer terug naar twaalf. Dennis van Dijk finisht op een dertiende plaats. Van Dijk was teleurgesteld met zijn dertiende plaats. De tweede week van januari 2017 staat Dennis van Dijk aan de start van het Nederlands kampioenschap in St. Michielsgestel.

Afbeelding
Dennis van Dijk is teleurgesteld
Afbeelding