Heemavond van heemkundekring De Lange Vonder

Filmvertoning 'Testament van een Missie'

Beek en Donk - Tijdens de heemavond van heemkundekring De Lange Vonder wordt de film 'Testament van een Missie' vertoond. Het is de nieuwe film van Nelleke Dinnissen en Paul van Laere over het leven en de Missie van de Spiritijnen, een vervolg op de eerder uitgebrachte film 'Het slot van de Spiritijnen'.

Voor het maken van het Testament van een Missie reisden de filmmakers, samen met enkele paters, terug naar de plekken waar de paters ooit actief waren. Het is een reis die de kijker leidt van de Pygmeeën in de bossen van Kameroen naar de Massaï op de Tanzaniaanse vlakten, van de houtskoolkinderen in de Braziliaanse Amazones naar de verschrikkingen tijdens de burgeroorlog in Angola. Het leidde tot indrukwekkende ontmoetingen en ontroerende verhalen van de mensen met wie de Spiritijnen samenwerkten.

Bij de vertoning van de film zijn enkele paters aanwezig om een toelichting te geven en mee in gesprek te gaan. Helaas zijn de filmmakers op deze avond verhinderd.

De film wordt vertoond op dinsdag 29 november om 20.00 uur in het Ontmoetingscentrum aan de Otterweg in Beek en Donk. Leden van De Lange Vonder hebben gratis toegang, aan overige bezoekers wordt een bijdrage van €2,00 gevraagd.