Zwarte Pieten genoeg!

Zo al lopend, fietsend, freewheelend of kwakkelend en hunkerend naar het einde van november, wil dit zeggen dat we ook weer dingen gaan afsluiten, een winterstop of -slaap gaan houden en even rust nemen, met alles waar we mee bezig zijn! Toch blijft dan immer daar het laatste nieuws, de laatste update en zo je wil, het nieuws wat ons wel of niet raakt, afhankelijk van de mate waarin je geïnteresseerd bent in iets. Zo zijn Messi en Neymar wederom genomineerd voor de Puskas Award. Dit is een uitreiking, een prijs voor de mooiste goal van het jaar. De 10 nominaties werden deze keer bepaald door Marco van Basten, Gabriel Batistuta en Marta. Beide Barcelona-spelers zijn voor de vijfde keer genomineerd en alleen Neymar won in 2011 de prijs! Wat mij betreft wint hij hem nu weer met zijn goal tegen Villareal, waarin hij na een pirouette met een volley de bal in doel schiet!

Dafne Schippers heeft al een 'herfstslaapje' gehad en na 7 weken vakantie is ze nu weer helemaal fris in haar hoofd en na een hectisch seizoen al weer vol in training. Ze was toe aan rust, 'overbelast', nadat ze in Rio op de Olympische Spelen niet aan alle hoge verwachtingen kon voldoen. Ook bij de Memorial van Damme in Brussel, in de finale van de Diamond Leaque, verloor ze na de Spelen nog een keer van Elaine Thompson!

Het IOC overigens, het Internationaal Comité, heeft de resultaten van 7 medaillewinnaars bij de Olympische Spelen van 2012 in Londen ongeldig verklaard wegens dopinggebruik, terwijl er 12 doping hebben gebruikt en nu blijkt ook allen tevergeefs! Het zal u niet verbazen als de sporters uit het voormalige grote USSR komen, te weten Moldavië, Rusland, Armenië, Wit-Rusland, Georgië en Oekraïne.

Wie niet op doping betrapt is de afgelopen week, is onze eigen 'World Champion' Darts, Michael van Gerwen, immer gechaperonneerd door bloedmooie vrouwen, die volgens mij nog geen deuk in een pakje boter gooien, laat staan kunnen tellen tot "180'! Hij kan niet nóg meer vertrouwen vergaren, geeft hij aan, na de overwinning in Wolverhampton, de Grand Slam of Darts competitie. Dat hij de grote favoriet is voor het komende W.K., gaat hij niet uit de weg. Dat hij niet 'top' gooide, deerde hem ook niet zo. "Het maakt niet uit hoe je wint, als je maar wint!" Dit zouden ook zomaar de woorden van Phillip Cocu kunnen zijn van afgelopen week.

Hij is het immers spuugzat dat er niet gescoord wordt door zijn PSV en nog erger, er wordt ook niet naar behoren gevoetbald, waardoor het gemor is begonnen. Hij was dan ook wederom erg kritisch over het gebrek aan productiviteit en creativiteit. "Het kost ons heel veel moeite om een doelpunt te scoren. We hebben mensen genoeg die dat kunnen, maar weer is het niet gelukt. Dit soort wedstrijden moet je gewoon winnen!"

Na zo wat leuk nieuws en wat minder florissante berichten te hebben beschreven hierboven, vond ik het ontzettend verhelderend een complete zwarte schare van Zwarte Pieten te mogen constateren op het schip, waarmee hij in het Laarbeekse binnenvoer!

De intocht op TV heb ik maar enkele minuten aanschouwd, walgend van het feit dat een heuse 'clowneske' optocht van de boot afstapte, met tal van gekleurde, blanke, gestreepte, beplakte en noem maar op, onechte Pieten! Dat hierbij alle kinderen en hun ouders door 'detectiepoortjes' pas toegang tot het grote kinderfeest konden krijgen, deed mij ook als echte kindervriend veel pijn!

Dat we over de rug van onze kinderen deze strijd moeten uitvechten, is te gek voor woorden en gaat nergens over. Ach...en ieder zal zijn mening er over hebben, maar ik heb genoten van die dansende, vlot bewegende Zwarte Pieten en elk kind zocht toenadering en elke Piet had oog voor detail en maakte met de kleinste handelingen contact met alle kleine gelovigen! Och ja…en ook de Sint was weer in het land. Ik hem ook naar hem gezwaaid!

R. van den Enden