Afbeelding
Foto:

Jeugdtoneel Lieshout speelt 'GEKKEN' helemaal te gek

Lieshout – Het jeugdtoneel van Toneelvereniging De Vriendenkring speelde vorige week woensdag een spannende generale repetitie voor de grote toneelgroep. Het was een mooie uitvoering en de zaal ging heerlijk mee met de kluchtige situaties. Met deze goede generale repetitie was het duidelijk zichtbaar dat de spanning er vanaf was bij de spelers en de regie.

Vrijdag en zaterdag ging het doek open in de grote zaal voor de uitvoeringen. De bezoekers werden door twee verplegers welkom geheten (Wilma van Dijk en Mariëlle Cruts) wat door het publiek als heel leuk werd ervaren. Het is gelijk gezellig druk op het podium met de patiënten en de twee begeleiders van de IMI-kliniek. In de tuin van de kliniek wordt hard gewerkt door twee medewerkers (Ainara v/d Gard en Claudia Pennings) om alles netjes te houden. Plotseling staan 2 criminele typetjes in de tuin (Lois Bekkers en Nanda de Leest) die niet voor de plantjes komen. Vier jaar geleden hebben ze de buit van een bankoverval verstopt, maar tot hun verbazing staat daar nu een IMI-kliniek op, tja dan zit daar maar één ding op, een tunnel graven.

Na de pauze komt er schot in het verhaal, al gaat het niet al te snel met de tunnel, omdat de patiënten van de kliniek stuk voor stuk komen vragen of ze kunnen helpen. Dnjepri, ook wel tegen haar zin Truus, (Melissa Dolls) genoemd, is op zoek naar een andere naam en misschien ligt die wel in de tuin. Demon Nietgoedgeboren (Daan Spruijt) is op zoek naar de duivel die zijn arm heeft vervloekt, Zo ook Susan Tissunkomplot (Lisa Janssen) en Els de Kwaadsteniet (Gijs Claassens), die ook hun typetje heel leuk weten neer te zetten. Zij smeden met de criminelen een complot om samen hun einddoel te bereiken. De bewoners van de kliniek krijgen van de leiding (Mechteld Slegers en Bas van Kaathoven) te horen dat de twee criminelen hun niet kunnen helpen. Dat geeft een andere draai aan het verhaal en de patiënten besluiten om samen de twee boeven te grazen te nemen. Ze worden door de bewoners verrast op het moment dat zij de buit vinden.

Het jeugdtoneel kijkt tevreden terug op een heel leuk en goed toneel jaar. De Regie was dit jaar in handen van Rachel van Zeggeren, ondersteund door Femke van Erp, ook Mariëlle Cruts, heeft veel uurtjes werk verricht. Jeugdtoneel Lieshout draait helemaal op vrijwilligers. Een grote groep mensen waaronder ook veel steunende leden en niet-leden van 'De Vriendenkring' hebben het mogelijk gemaakt dat deze uitvoeringen plaats konden vinden. Namens de jeugdkanjers van Jeugdtoneel Lieshout, bedankt.