Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Boksgala Laarbeek opnieuw een succes

Redacteur: Louke Kreemers
Fotograaf: Joost Duppen

Beek en Donk - Vanuit het hele land kwamen de deelnemers die afgelopen zaterdag een wedstrijd mochten boksen tijdens het jaarlijkse Boksgala van Boksclub Laarbeek. Al die deelnemers zorgden ervoor dat het een drukbezochte avond werd. Organisator Riny Heesakkers kijkt terug op een mooie en spannende avond.

Gezellige sfeer
Het is druk in de boksclub van Riny Heesakkers, vanuit de hele regio zijn de toeschouwers naar Boksclub Laarbeek gekomen. Hoewel het er in de ring hard aan toe gaat, tussen zowel de jongeren als de oudere deelnemers, is de sfeer tijdens het gala heel gezellig. Er wordt in de zaal druk gespeculeerd over de wedstrijden, maar er wordt ook gezellig bijgekletst onder het genot van een drankje of een broodje frikandel.

Op het podium naast de ring zijn er tafels gereserveerd voor de vips, die ook de gelegenheid aangrijpen om eens bij te kletsen. Ondertussen worden zij goed verzorgd door de boksclub die hen op tijd drinken en eten aanbiedt.

Spannende wedstrijden
Maar al die gezelligheid staat wel in het teken van het boksen, waar deze avond om draait. Er worden in totaal 24 wedstrijden gespeeld, met halverwege de avond een korte pauze zodat iedereen even op adem kan komen en er gegeten kan worden. Voor de pauze zijn vooral de jonge deelnemers aan zet, allemaal zijn ze even fanatiek en willen ze graag winnen. Ze vechten onder het toezicht van een strenge jury, die aan het eind van elke wedstrijd beslist wie er heeft gewonnen. Maar er hoeft niet getreurd te worden door de verliezer, want ook die krijgt een mooie prijs mee naar huis. "Dit vind ik het mooiste gedeelte'', vertelt een trotste Riny Heesakkers. "Zo kunnen we aan Laarbeek laten zien wat we voor de jeugd doen. Daarom ben ik ook blij dat wethouder Briels er is. Straks komen de zwaardere jongens, dat soort wedstrijden moet je er tegenwoordig bij hebben. Maar wat mij betreft is de jeugd het leukste.'' Vanuit Boksclub Laarbeek zelf doen er zo'n acht deelnemers mee. De andere deelnemers komen vanuit het hele land. Echt spannend wordt het als de professionals gaan vechten. Het gaat er hard aan toe tussen de mannen, maar de scheidsrechter zorgt ervoor dat alle kandidaten respectvol naar hun tegenstander blijven. Aan het begin en eind van elke wedstrijd worden er handen geschud en aan het einde van elke partij schudden ook de coaches elkaar de hand.

Trots en tevreden
Riny is heel tevreden met het verloop van de avond. "Zoals je ziet hangt er een relaxte sfeer hier, terwijl er toch zware jongens tussen zitten. In de voorbereiding waren er veel afmeldingen, dus ik had wel schrik dat het allemaal niet door zou kunnen gaan. Daarom hebben we nu een kleine pauze ingelast, ook omdat de gasten dan even rustig eten kunnen pakken. Maar ik mag zeker niet mopperen, het loopt allemaal goed en het publiek is tevreden.''

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding