Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

"Carnaval is me met de paplepel ingegoten"

Jimmy van der Leemputten is Prins Luuk XLV

Redacteur: Marie-Christine van Lieshout
Fotograaf: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Beek en Donk - Stralend en nog een beetje moe van zaterdagavond én nacht, staan Prins Luuk, prinses Lisa van Vijfeijken en Adjudant Elwin Swinkels De MooiLaarbeekKrant te woord. Drie geboren en getogen Teugelders gaan er een fantastische carnaval van maken dat 'Nie te filme' is.

Rode draad
Geheel in gouden pak gestoken werd nieuwe Prins Luuk op zaterdagavond elf uur het podium opgedragen. "We schreven samen een script voor het openingsfeest", legt Jimmy uit. "Het moest natuurlijk passen in het thema; 'Nie te filme'. Na afloop hebben we bij ons thuis een flinke afterparty gehouden. Volgens mij was het kwart over zes toen we naar bed gingen." Vriendin Lisa was de pineut, die moest om acht uur alweer gaan werken. Maar nu staat ze stralend naast haar 'Luuk'.

Jimmy is mede-organisator van WiSH Outdoor. Hij heeft van zijn passie zijn werk kunnen maken en voor 'De Teugelders' is Jimmy ook geen onbekende. Vijftien jaar geleden was hij jeugdprins 'Luukske'. Hij zat bij de Hofkapel en menig Sauwelavond was hij op het podium te vinden. Als drummer bij de band 'Bag on Wheels' laat hij zijn muziektalent klinken en ook bij Carnavalskapel 'Nummerke 3' laat hij van zich horen. Daarnaast trapt hij regelmatig tegen een voetbal. "Afgelopen zomer las ik het thema van de Teugelders", vertelt Jimmy. "Ik wist toen nog niet dat ik prins zou worden, maar dit thema past perfect bij me. Filmopnames regelen bij WiSH Outdoor is één van mijn taken."

Goed bewaard geheim
"Carnaval staat permanent in onze agenda's", vertellen Lisa en Jimmy. "Wij zullen rond die tijd nooit op vakantie gaan." Goede vriend Elwin werd al snel benaderd. "Nummerke 3 was op een wijnfeest in Duitsland toen ik bij Jimmy geroepen werd", lacht Elwin. "Ondanks het aantal wijntjes begreep ik dat Jimmy serieus was. Het is lastig om de adjudantsrol van Ronnie Tijssen over te nemen. Hij heeft het elf jaar geweldig gedaan."

Het nieuwe trio is van plan veel nieuwe energie in 'De Teugelders' te stoppen. "Er is een heel team bezig met nieuwe ideeën en als adjudant kan ik terugvallen op een brok ervaring", vertelt Elwin. Familieman Jimmy had natuurlijk zijn broer Joey bij het geheim betrokken en ook zijn ouders waren eerder op de hoogte. "We hebben net een huis gekocht, daar komt het schip te staan. We wonen nu een maand bij mijn ouders", legt Jimmy uit. "Waar de afterparty was." Een feestje bouwen, dat kan de familie Van der Leemputten wel. "Feestjes maken is het leukste wat er is", lacht Luuk XLV. Met carnaval komt het wel goed in Ganzendonck.

Afbeelding