Het 2e elftal van ASV'33
Het 2e elftal van ASV'33 Foto: Ingezonden

ASV'33 2 pakt periodetitel

Aarle-Rixtel - Het 2e elftal van ASV'33 heeft zondag de eerste prijs van het seizoen binnen gehaald, na een zwaar bevochte overwinning op Nijnsel 3 mocht het zich periodekampioen noemen van de 3e klasse F. Naaste concurrent Boskant 2 dat DVG 2 met 2-0 wist te verslaan, zag ASV'33 in de rangschikking nog voor zich met een beter doelsaldo van 5 doelpunten.

Van echt goed spel was geen sprake, het zullen de zenuwen wel zijn geweest, maar de werklust die de spelers op de mat wisten te leggen gaf wel degelijk aan dat er een prijs te winnen viel. En dat die prijs koste wat kost binnen gehaald wilde worden was dan ook duidelijk. Toch na een klein kwartiertje een tegenslag, na een foutje in de verdediging wist Nijnsel 3 de score te openen 0-1. Een kleine 10 minuten later viel de gelijkmaker al te noteren, een mooie aanval werd netjes en doeltreffend afgerond door Floris Boon 1-1. Dit was ook de ruststand.

In de 2e helft een veel sterker ASV'33, maar tot echt goede kansen kwam het niet, tot een kwartier voor tijd, toen ASV'33 koste wat kost de overwinning wilde behalen. Er kwamen goede kansen en stond de lat ook nog eens een Aarles doelpunt in de weg. Een achttal minuten voor tijd kon een inzet van ASV'33 alleen nog maar middels een handsbal van een Nijnsel verdediger een doelpunt voorkomen, en de bal ging op de stip. Kai Vervoort zette resoluut de 2-1 op het scorebord. En hier bleef het bij.

Hierdoor is het 2e elftal al verzekerd van nacompetitie, een heel mooi resultaat, want dan ook nog lang gevierd werd.