Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Laatste Optie Bij Kapotte Surprises

Redacteur: Nina Sneijers
Fotograaf: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Beek en Donk - De leukste tijd van het jaar is weer aangebroken. Dat betekent voor de meeste Teenz ook surprise! Maar wat nou als je cadeau op het allerlaatste moment in het water valt of als je zusje besloten heeft het als speelgoed te gebruiken? Dan zijn de MooiLaarbeekTeenz hier met de Laatste Optie Bij Kapotte Surprises (LOBKS).

Tip één: adventskalender                                                                                                                                 
Als je cadeau op de dag zelf kapot gaat, zijn hier een paar last minute tips. Bijvoorbeeld een adventskalender. Heb je bijvoorbeeld gummetjes, pennen, stiften, haarspullen of andere kleinigheidjes? Haal ze dan uit de verpakking. Pak ze apart in. Doe ze in een doos of andere bak. Daarna wordt er op ieder cadeautje een nummer geplakt. Je kunt er een apart briefje bijdoen en dan zet je bij ieder nummer een dag. Op die dag kan het cadeautje uitgepakt worden.

Tip twee: een doos in een doos in een doos in een...                                                                                                 
Ren naar de dichtstbijzijnde supermarkt. Verzamel vervolgens allerlei dozen van verschillende maten. Doe in de kleinste doos het cadeautje. Pak die doos in, stop hem in de volgende doos, die pak je weer in, dan doe je die weer in een doos, etcetera. Misschien is het dan handig om wat extra inpakpapier te kopen.

Tip drie: grabbelton                                                                                                                                         
Voor deze tip is er weer een doos nodig, het liefst met deksel. Een hele hoop pepernoten (of misschien ander snoep) en de cadeautjes. Pak de cadeautjes in. Leg die in de doos. Gooi vervolgens alle pepernoten, chocolademunten, schuimpjes en/of ander snoep in de doos. Nu heb je een grabbelton. Doe de deksel op de doos en pak die in.

Tip vier: speurtocht                                                                                                                                         
Als de surprise bij jou thuis gehouden wordt, of het is met familie, dan komt deze tip van pas. Schrijf een briefje met daarop de tekst "Je cadeau ligt..." (vul in wat voor jou van toepassing is). Als de persoon op die plaats is aangekomen, ligt daar een briefje met dezelfde boodschap. Doe dit door het hele huis (en misschien tuin). Om het een leuk effect te geven kunnen de randjes nog een beetje worden verbrand of week het briefje in koude thee om het een 'schatkaart–effect' te geven.

Last minute tips voor gedichten                                                                                                         
Kom je er echt niet uit wat voor gedicht je moet schrijven. Dan is er nog altijd een oplossing. Misschien is het niet het meest originele idee, maar wel een uitkomst. Als je er nou écht niet uitkomt, dan kun je nog altijd op internet zoeken naar gedichten. Zo zie je maar weer dat overal een antwoord op is.

Afbeelding