Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Vrijwilligerspenning Laarbeek uitgereikt aan Wim Robben

Fotograaf: Joost Duppen

Lieshout - Wim Robben heeft de Vrijwilligerspenning ontvangen in verband met zijn afscheid als bestuurslid van Heemkundekring 't Hof van Liessent. Wethouder Joan Briels reikte de penning namens het college van burgemeester en wethouders donderdag 1 december uit.

Werkzaamheden Heemkundekring
Wim Robben is sinds 19 maart 1994 bestuurslid van Heemkundekring 't Hof van Liessent. Ruim 22 jaar is hij daar penningmeester geweest en die functie heeft hij steeds op een adequate wijze vervuld. Toen de heemkundekring enkele jaren geen voorzitter had, heeft Wim, naast zijn taak als penningmeester, ook de functie van vicevoorzitter op zich genomen. Wim maakte ook deel uit van de werkgroep Heemhuis. Gedurende twaalf jaar heeft hij de jaarlijkse excursiereizen voor de heemkundekring geregeld, samen met andere leden van de werkgroep. Tot slot mag nog vermeld worden dat Wim mede initiator en bestuurslid is geweest van de Stichting Vrienden, die de Heemkundekring 't Hof van Liessent promoten en voor de ondersteuning zorgen.

Op en top vrijwilliger
Bovendien zat Wim jarenlang in de werkgroep Kerken in Peelland, die de jaarlijkse Torendagen verzorgde. Toen Lieshout geen toren meer bezat, werd in Lieshout Molen De Leest opengesteld. Wim zorgde voor de bezetting op die dagen. Vaak in de kou, maar dat hield hem niet tegen. Alles bij elkaar heeft Wim zich als vrijwilliger voor veel dingen ingezet. Wekelijks besteedde Wim dan ook enkele dagdelen aan zijn vrijwilligerswerk.