Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Eerste editie 'Winterplein in het park' groot succes

Redacteur: Marie-Christine
Fotograaf: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Mariahout - Openluchttheater Mariahout was zaterdag het decor voor sfeervolle kersttafereeltjes. Honderden bezoekers vergaapten zich aan tientallen kramen met daarin voornamelijk Laarbeekse ondernemers met hun producten. Er was muziek en iedereen kon met de kerstman op de foto.

Vermaak voor jong en oud
Knetterende vuurkorven bij de entree van het theater. Vrolijk klinkt kerstmuziek en jonge muzikanten laten horen wat ze kunnen. Tussen de tientallen kramen lopen groepjes kinderen enthousiast met kaartjes om opdrachten te vervullen. Terwijl volwassenen op zoek zijn naar een origineel kerstcadeau, knutselen kinderen bij de scouting kerstversieringen in elkaar. Het is gezellig druk. "We hadden twee tafels moeten bouwen." zegt Mark van Sinten, die samen met zijn collega-scouts naar hartenlust plakpotten en glitters uitdeelt. De kerstman gaat geduldig met iedereen op de foto. Eerder die avond leende hij zijn bel uit aan burgemeester Frank van der Meijden, die 'Winterplein in het park' met belgerinkel opende.

Kracht van de gemeenschap
Op een arrenslee, getrokken door twee bruine paarden, kwam burgemeester Frank van der Meijden samen met de kerstman aan op het eerste 'Winterplein in het park'. De burgemeester benadrukte de kracht van kleine kernen, die door middel van vrijwilligers zoveel goeds van de grond krijgen. De inzet van vele mensen wordt gewaardeerd. Het is druk in het theater. Gehuld in zwart kostuum, bewapend met een rode paraplu grijpen leden van toneelvereniging Mariahout elke kans aan om niet-wetende gasten achter hun rug te imiteren. De koren Primavera uit Lieshout en Rejoyce uit Mariahout brengen liederen ten gehore en de Grottendorfers uit Mariahout spelen hun mooiste kerstliederen.

Organisatie
Christine van den Berg heeft samen met Hennie en Chris de Hoog (vrijwilligers van het Openluchttheater) de organisatie in handen. Bewapend met een draaiboek stuurt ze vrijwilligers aan. "Het ziet er prachtig uit" lacht ze, terwijl ze hier en daar nog aanwijzingen geeft. "Het is geweldig om dit evenement op deze locatie te organiseren." De voorbereidingen namen maanden in beslag. Veel Laarbeekers zijn bij 'Winterplein in het park' betrokken. Christine geniet van de drommen mensen die ondanks de zachte motregen toch gekomen zijn. Voor Openluchttheater Mariahout is het bijzonder om buiten het zomerseizoen iets te organiseren.

Sprookjesbos
Terwijl de lampjes in de kerstbomen glinsteren, vallen ook de prachtige rode lantaarns op die op verschillende plekken in het theater verschenen zijn. Vrijwilligers van OLTM hebben extra hard doorgewerkt om deze verlichting voor dit evenement klaar te hebben. Deze permanente verlichting, zal bij de avondvoorstellingen in het nieuwe seizoen, het park nog sprookjesachtiger maken. Hopelijk zijn ze volgend jaar ook nodig om te stralen tijdens de tweede editie van 'Winterplein in het park'.

Bekijk het complete fotoalbum op www.mooilaarbeek.nl!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding