Afbeelding
Foto: Marielle de Beer

Hallo 'grote' gemeenteraadsleden!

Redacteur: Mariëlle de Beer

Beek en Donk – Afgelopen donderdag maakten de jeugdgemeenteraad en de 'grote' gemeenteraad van Laarbeek officieel kennis met elkaar. Het had zomaar een avondvullend programma kunnen worden, zoveel goede ideeën als er direct uitgewisseld werden…

Wethouders
Ook de jeugdgemeenteraad kent wethouders. Drie maar liefst! Het zijn Amber Duijmelinck, Rosalie Breukers en Finn van den Heuvel, allen gekozen door de jeugdraadsleden. De jeugdgemeenteraad is afgelopen oktober vol enthousiasme gestart.

Goede verdeling
Al vanaf de start ontbreekt het de jeugdleden niet aan goede ideeën. Vandaar dat er werkgroepjes zijn gevormd voor de thema's Verkeer, Schoon Laarbeek, Sport en Logo.

De groep Verkeer gaat zich onder andere bezighouden met betere voet- en fietspaden en met een mogelijke verbetering/aanpassing van de oversteekplaats aan de Lieshoutseweg bij het Commanderij College. Thomas benoemt dit punt ook even 'live' en de verantwoordelijke wethouder noteert het punt gelijk in zijn agenda.

De werkgroep Schoon Laarbeek gaat zich vooral bezighouden met hondenpoepoverlast. Bij Sport gaat men onder andere onderzoeken of er een sportdag georganiseerd kan worden voor mensen met een beperking en voor de werkgroep Logo ligt er de uitdaging een nieuw logo te ontwerpen voor de jeugdgemeenteraad. Alle leden van de jeugdgemeenteraad mochten een logo ontwerpen en inleveren tot 28 november jongstleden. De werkgroep gaat aan de slag om te komen tot één nieuw logo.

Als alle plannen zijn uitgewerkt, volgt er serieus overleg tussen 'groot en klein'.