Bert Manders (l) en Wouter van Vijfeijken (r) moesten vol aan de bak tegen runner-up ZSV Zidewinde (op de rug gezien)
Bert Manders (l) en Wouter van Vijfeijken (r) moesten vol aan de bak tegen runner-up ZSV Zidewinde (op de rug gezien) Foto:

Herenteam BC Lieshout verstevigt koppositie

Lieshout - Met een knappe 5-3 overwinning heeft het eerste herenteam van Badminton Club Lieshout de koppositie in de tweede afdeling van de Heren-2-klasse flink verstevigd. Doordat de heren wonnen van de nummer twee ZSV Zidewinde hebben de heren een behoorlijk gat geslagen. Met nog enkele wedstrijden te gaan zou deze 5-3 overwinning wel eens van doorslaggevende aard kunnen zijn.

BCL-H1/BouwCenter Swinkels – ZSV Zidewinde-H1: 5-3
Met een gelijk puntenaantal van 40 punten stonden voor aanvang van de onderlinge wedstrijd ZSV Zidewinde en BCL-H1/BouwCenter Swinkels gelijk aan kop in de tweede afdeling van de Heren-2-klasse. BCL-H1/BouwCenter Swinkels heeft deze punten in zes wedstrijden bijeengesprokkeld en ZSV Zidewinde heeft daar zeven partijen voor nodig gehad. Een kleine voorsprong dus voor de Lieshoutse badmintonners die in deze onderlinge partij verder is uitgebouwd. Door een goed begin (Wouter van Vijfeijken en Bert Manders én Jeroen van der Heiden en Laurence Roijackers wonnen beiden hun dubbelpartij) werd er al meteen een voorsprong van 2-0 genomen, voordat de singlepartijen werden afgewerkt. In die singlepartijen mocht eerste heer Wouter van Vijfeijken het opnemen tegen de ijzersterke Walter van de Lee, die tot heden geen enkele partij of set had verloren. Wouter moest dus vol aan de bak en sleepte er, vooral dankzij een goede tweede set, een driesetter uit. Veel verder kwam hij echter niet, omdat Walter het in die derde set rustig en professioneel afmaakte.

Ook tweede heer Ruud van Vijfeijken kon niet winnen. Ruud is zijn vormcrisis die na zijn blessure is opgekomen nog niet te boven, waardoor hij met 14-21 en 19-21 verloor van Jurgen van Elderen. Door deze verliespartijen werd de stand weer gelijkgetrokken naar 2-2. Bert Manders zegevierde daarop, als derde heer in drie sets. In een gelijk opgaande partij wist Bert het verschil pas in het einde van de derde set te creëren. Laurence Roijackers, die als vierde heer speelde, was toen al lang klaar. Hij liet met 21-13 en 21-7 duidelijk zien dat hij de betere badmintonner is.

Met een 4-2 voorsprong konden de heren van BCL-h1/BouwCenter Swinkels dan ook redelijk relaxed beginnen aan de afsluitende dubbelpartijen. Ruud van Vijfeijken en Jeroen van der Heiden kwamen niet goed in hun spel en verloren in twee sets. Laurence Roijackers en Wouter van Vijfeijken zorgden daarop voor het verlossende vijfde punt door met 21-12 en 21-11 te winnen en de overwinning binnen te halen. Door deze knappe winstpartij is de koppositie nog steviger in handen gekomen van de Lieshoutse badmintonners en kunnen zij zich waarschijnlijk binnenkort op gaan maken voor een heus kampioensfeestje.

Programma woensdag 21 december
18:30 uur: Kerstballentoernooi bij de jeugd
20:00 uur: Kerstballentoernooi bij de senioren
20:30 uur: BCL-M1/Bavaria – BCH-M1