Afbeelding
Foto:

Op pad met… Tina Verhoeven

Redacteur: Meike Daniels

Mariahout – MooiLaarbeekTeenz ging op bezoek bij Tina Verhoeven. Tina verhuurt kleding in alle soorten en maten. Van carnavals- tot galakleding, van hakken tot aparte slippers. Het is alweer bijna kerstmis. MooilaarbeekTeenz nam een kijkje wat voor speciale taken Tina krijgt voor deze periode.

Kerstgala's
Op heel veel scholen zijn rond deze tijd kerstgala's. Veel scholieren komen dan bij Tina om een jurk of pak te halen. "Scholieren kunnen al rond oktober/november bellen om een afspraak te maken. Ze kunnen dan komen passen. Een paar dagen voor het gala mogen de leerlingen de kleding op komen halen en de dag na het gala moeten ze het meteen terug brengen. Dat is omdat ik het dan kan wassen voor het volgende gebruik", vertelt Tina. "Voor jongens is een pak gebruikelijk, voor meisjes een jurk. Een pak voor jongens bestaat uit een broek met een satijnen biesje, een blouse, een strikje en een jasje met een satijnen reverskraag. Meiden kunnen een lange of korte jurk dragen. Kort is vaak cocktail. De stof en kleur van de jurk maken niet zoveel uit. Er zijn ook setjes voor een jongen en meisje die op het gala qua kleding bij elkaar willen passen." Meestal geeft Tina de jongens dan pochetten in de kleur van de jurk van het meisje. Op een universiteit is het toepasselijk dat jongens een jacquet aan moeten. Een jacquet wordt ook wel pinguïnjas of billentikker genoemd. Meisjes moeten, als de jongens in jacquet moeten, in een lange jurk.

Charles Dickens
Rond de kersttijd zijn er ook vaak kerstmarkten met koren. Tina kleedt dit jaar koren aan in Charles Dickens stijl. Dat is een nette Engelse stijl uit de jaren dertig. Bij Charles Dickens stijl wordt er nog verschil gemaakt tussen nette mensen en boerenmensen. Nette vrouwen dragen lange rokken met lappen, maar die mogen niet druk bedrukt zijn. Daarbij dragen ze een ouderwets wit mutsje. Veel is in aardekleuren. Denk aan bruin, bladerengroen en soms ook wel een beetje rood. Nette mannen dragen een gestreepte pantalon, een grote stropdas en een lange zwarte jas. Vaak hebben ze ook een hoge hoed op en een paraplu bij zich. Boeren mannen dragen een aardetintje kleur broek met bloezen en bretels. Eventueel ook een pet. Boeren vrouwen dragen lange simpele rokken en een jasje, vaak hebben ze haren opgestoken. MooiLaarbeekTeenz wenst Tina nog veel plezier en succes bij het verhuren van kleding.