Het 3e team, vlnr: Karel van der Putten, Mark Rovers en Henk van der Bruggen
Het 3e team, vlnr: Karel van der Putten, Mark Rovers en Henk van der Bruggen Foto:

Promotie voor 3e team ATTC'77

Aarle-Rixtel - Drie teams van tafeltennisvereniging ATTC'77 uit Aarle-Rixtel streden vrijdag 9 december voor promotie dan wel tegen degradatie in de zogenaamde promotie-/degradatiewedstrijden. Het derde en vierde team speelden voor promotie naar de derde respectievelijk vierde klasse en het zesde team zou tegen degradatie naar de zevende klasse spelen.

Zesde team blijft in 6e klasse
De tegenstander van het zesde team had waarschijnlijk geen rekening gehouden met de kans op deze extra wedstrijd, want vanwege onder andere vakanties hadden ze afgezegd. Gelukkig voor Johan Heurter, Thijs Smulders, Tessa van den Boogaard en Koos Martinali want die zagen het niet zitten om bij verlies een klasse lager te moeten gaan spelen.

Derde team promoveert
Het derde team, dat het kampioenschap op een haar na miste, speelde in Veldhoven tegen Flash 3 uit Eindhoven. Het begin was voor Flash, die binnen no time uitliepen naar een 4-1 voorsprong, waarbij het enige punt voor ATTC door Karel van der Putten gescoord werd. Gelukkig wonnen Mark Rovers en Karel hun volgende wedstrijd zodat ze tot 4-3 terugkwamen. De derde wedstrijd van Karel ging helaas verloren, dus werd het 5-3 voor Flash. Een gelijkspel was nu nog het hoogst haalbare, waarna het aantal gewonnen games de uiteindelijke winnaar zou moeten bepalen. In een heuse thriller won Henk van der Bruggen in vijf games zijn eerste en tevens hele belangrijke wedstrijd, 5-4. Na wat telwerk wist Mark dat hij met 3-1 zou moeten winnen. Mark leek totaal geen last te hebben van de druk die op zijn schouders rustte en won overtuigend met 3-0. Volgend seizoen derde klasse!

Vierde team blijft in 5e klasse
Het vierde team mocht bij Unicum in Geldrop proberen promotie af te dwingen tegen het ervaren Veldhoven 9, waarvan de spelers minimaal twee keer zo oud waren als die van ATTC. Werner Doensen beet het spits af en won. In de daaropvolgende enkels van Vincent Braak en Jeroen Doensen werd goed tegenstand geboden maar ze verloren beiden. In het dubbel wisten Vincent en Jeroen een 9-7 voorsprong in de beslissende vijfde game niet om te zetten in winst, 1-3. Ondanks goed spel scoorden alleen Jeroen en Vincent nog een punt. Volgend seizoen spelen de heren daarom gewoon weer in de vijfde klasse en zal Jeroen van der Heijden hen komen versterken.