Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (Aarle-Rixtel)

Terugblikken

Zo aan het einde van het jaar ga je automatisch terugkijken en nadenken over het afgelopen jaar. Het is een jaar waar wereldwijd natuurlijk weer van alles gebeurd is, verschrikkelijke dingen maar ook veel mooie dingen. Misschien dat het ook een van de redenen is dat ik me graag alleen terugtrek in de natuur om over al deze gebeurtenissen na te denken.

Dichtbij was het voor ons ook een bewogen jaar bij de familie Renders van de Eco Camping in de Biezen. Marcel uit Beek en Donk had samen met Wim, Rina, Jeanette en mij het plan opgepakt om een vogelhut op het campingterrein te bouwen. Alles ging van een leien dak totdat Wim plotseling als donderslag bij heldere hemel overleed.

Ondanks het immense verdriet hebben Rina en Jeanette er geweldig dapper hun schouders onder gezet om alles door te laten draaien. De hut is er als herinnering en eerbetoon aan Wim toch gekomen en er zijn al veel foto's gemaakt zoals gisteren van dit dappere roodborstje. Rina heeft Marcel en mij pas als dank ieder een ijsvogel van keramiek gegeven die ze zelf met veel liefde gemaakt heeft. Zo kan ik ook thuis in de huiskamer genieten van de wonderen die onze Mooie Laarbeekse natuur te bieden heeft.

Afbeelding