Terug- en vooruitblik

Zo even voor het begin van de tweede helft van de voetbalcompetitie, is het weer tijd om de tussenbalans op te maken, v.w.b. de Laarbeekse voetbalverenigingen. Nog nagenietend van de Kersttaferelen, de nieuwjaarsborrel, het WK darts, de nationale schaatsstrijd, de Hoogmis of ook zomaar een nieuwjaarsreceptie, het is even tijd om bij onze Laarbeekse 'voetbaltrotsen' stil te staan.

Het is gemakkelijk om in deze winterstop te constateren, dat ze nog steeds in hun vertrouwde 'kleuren' spelen en er nog steeds nergens kunstgras te bewonderen valt. De ene club speelt er 'uit' nog wel op, een ander niet, ieder zijn eigen keuze hierin nastrevend, respecterend. Maar met de nieuwe uitslagen omtrent de 'rubberkorrel', zal hier wel weer verandering in komen. Hierbij ook geconstateerd dat er geen directe verbouwingen bij de clubgebouwen plaatsvinden en dat er ook nieuwjaarsrecepties plaats gaan vinden of hebben plaatsgevonden!

Voorwaar een saaie bedoeling? Dacht het niet! Een vereniging bruist, borrelt altijd; net goed, te hard of te zacht! Drie van de vier verenigingen behoudt 'hun' trainer en alleen Mariahout vindt dat de 'houdbaarheidsdatum' van de trainer bereikt is en derhalve al een nieuwe trainer gecontracteerd heeft voor het volgende jaar!

Gelukkig zijn de resultaten en posities op de ranglijsten niet van dien aard, dat je daarvoor ook trainers kunt, wilt ontslaan. Of het moet zo zijn dat de doelstellingen per Kerst niet een middenmoot positie inhouden, zoals bij ASV en Mariahout. Sparta en Eli doen goed mee in de subtop en mogen nog hopen op meer!

Het moge duidelijk zijn dat dit niet de tweede elftallen betreft! Op het tweede van ASV na, dat nog in de race om het kampioenschap is in hun reserve 3e klasse, scoren de overige tweede elftallen zeer middelmatig en moeten zij nog hard strijden voor behoud in hun reserve 3e en 4e klassen! Daar de hoofdtrainers vaak deze tweede elftallen niet onder hun hoede hebben, ze ook niet meer trainen en alleen de standaardelftallen hoeven te begeleiden, zijn zij ook niet aansprakelijk, verantwoordelijk voor deze slechte resultaten. Overigens zijn hiervoor de betrokken trainers ook niet 'bestraft' en mogen ze hun klus dan ook afmaken. Dan kan niet gezegd worden van meerdere spelers bij de diverse elftallen, die hun bijltje er zelf wél bij neergegooid hebben. De redenen zijn niet altijd helder, daar hier vaak de juiste en correcte communicatie en inleving ontbreekt. Erg jammer, daar we zó veel spelers onnodig zien afhaken, lager zien gaan voetballen of zelfs helemaal ophouden. Natuurlijk moet je ook constateren dat het van twee kanten moet komen, maar luisteren naar elkaar is toch het minste wat we zouden moeten doen.

Luisteren naar en praten met elkaar, is dan ook een goed voornemen voor 2017! Niet alleen joúw mening laten prevaleren, maar ook ándere gedachten belangrijk laten zijn, door er zelfs alleen maar naar te luisteren. En ga niet de gehele dag achter jouw iPod, iPad, computer, iPhone, Galaxy-note, tablet of weet ik wat voor 'media-ontvanger' zitten, maar zoek elkaar op, ben er even voor elkaar, op wat voor manier dan ook, práát met elkaar!

Helaas niet persoonlijk, (via De MooiLaarbeekKrant) maar wél gemeend, wens ik u en de uwen dan ook een fantastisch, sportief, maar bovenal een gezond 2017 toe!

R. van den Enden