Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (Aarle-Rixtel)

D´n Hellemonder

Als ik zo terugdenk aan mijn jaren dat ik met natuurfotografie bezig ben, gaan mijn gedachten terug naar mijn wandelingen bij het koeienpad. Dit gebiedje ligt tegen Helmond aan, dus kwam ik daar ook wel eens Helmonders tegen die aan de wandel waren. Steevast vroegen ze dan, als ze me met de camera zagen lopen: hedde al wa geskote jonge? En wa zuukte?

In die tijd was ik vaak op zoek naar de ijsvogel, en als ik dat kenbaar maakte kwamen de verhalen. Daar bij het hondenterrein zit er ene die is zo tam daar kan de tot op een meter bij gaan staan. Een andere wandelaar zei tegen me, daarnet achter die bocht zaten er zeven bij elkaar. Echt verhalen van ene Hellemonder, veel fantasie en sterk overdreven!

Geweldig volk die Hellemonders, en ik kan het weten want in mijn paspoort staat ondanks dat ik heel mijn leven in Aarle gewoond heb, geboorteplaats Helmond! Ik ben namelijk, net als de leden van het Koninklijk Huis, geboren met de keizersnee. Je kan het nu nog zien, niks geleden met de geboorte!

Maar alle gekheid op een stokje, ook tegen Helmond aan kun je genieten van onze Mooie Laarbeekse natuur!

Afbeelding